Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Před sezonou jsem ani sám netušil, že mi to takhle bude padat, uvedl po hattricku Mertl

Ze skromného nahrávače se stává klíčový střelec Plzně. Tomáš Mertl hattrickem napomohl zdolat Liberec 5:2 a v tabulce střelců přeskočil bývalého spoluhráče Dominika Kubalíka, který už hraje ve Švýcarsku. Také díky jeho příspěvku se natáhla šňůra plzeňských výher už na osm zápasů. Mertl je zároveň se ziskem 30 bodů nejproduktivnějším hráčem extraligy.

Tomáš Mertl
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Byl to hodně těžký zápas, protože Liberec má velmi kvalitní tým. Snažili se dohrávat každý souboj, dobře bruslili a dostávali nás pod tlak. My jsme však vydrželi do poloviny zápasu neinkasovat i s přispěním Míry Svobody, který nás v brance podržel. Poté jsme dali poměrně šťastný vedoucí gól a po pěkné kombinaci v přesilovce jsme přidali druhý. To nás velmi uklidnilo a pak už jsme hráli v pohodě," řekl Mertl po utkání.

Českobudějovický odchovanec si připsal již třetí hattrick v probíhající sezoně a s 18 brankami se osamostatnil v čele extraligových střelců. "Mám obrovskou radost, vždy je to krásný pocit dát v utkání tři branky. Před sezonou jsem ani sám netušil, že mi to tam takhle bude padat, ale samozřejmě jsem za to rád," uvedl jednatřicetiletý reprezentační útočník, který do Plzně přišel v létě z Ufy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Plzeň

Mertl se v utkání nejprve dvakrát prosadil v přesilové hře a pomohl tak Plzni k tříbrankovému vedení. "První branka byla krásná kombinace. Sehráli jsme to perfektně a já dostal puk před prázdnou branku. Při druhém gólu se mi otevřelo trochu prostoru u branky, zkusil jsem se tam natlačit a podařilo se mi kotouč dostat až do branky," popsal Mertl své trefy.

Hattrick poté zkompletoval při liberecké hře bez brankáře. "Liberec se nevzdal a ještě to zkusil. Možná je trochu nakoply i ty rvačky a my jsme byli rádi, že jsme měli větší náskok. Poté však domácí udělali chybu a dovolili mi skórovat. Pátý gól nás definitivně uklidnil," pochvaloval si Mertl, který má za sebou v barvách Záhřebu a Ufy také dvě sezony v KHL.

Mertlův přínos pro tým chválil po zápase také asistent trenéra plzeňských Jiří Hanzlík. "Tomáš je velice skromný hráč a jeho přínos pro náš tým je obrovský. Na útočníka odehraje spoustu minut a navíc ve velké kvalitě. Každé utkání odvede spousty práce a ty góly jsou už jen taková odměna. Je to pro nás ale samozřejmě klíčový hráč," řekl Hanzlík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články