Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kometa předvedla obrat hodný šampionů, v Plzni vyhrála v prodloužení

Jednoznačný magnet 11. kola extraligy opanovala Kometa Brno, vedoucí tým nejvyšší soutěže. Na ledě druhé Plzně sice prohrávala po první třetině 0:3, ale skóre dokázala otočit a Martin Erat svým druhým gólem rozhodl o vítězství 5:4 v prodloužení. Úřadující mistr prodloužil sérii triumfů na šest za sebou, Západočeši naopak po pěti skalpech soupeřů padli.

Utkání Plzeň - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Domácím vyšel fantasticky vstup do utkání. V šesté minutě pykal na trestné lavici hostující Hynek Zohorna a jeho vyloučení potrestal dorážkou Kubalíkovy tvrdé střely Mertl. Poté pokračovali Indiáni náporem a z prostoru mezi kruhy nebezpečně pálili Jones s Indrákem.

V osmé minutě už Plzeň vedla o dvě branky, když Skleničkův pokus od modré čáry dorazil do sítě Petr Straka. O čtyři minuty později navíc při hře čtyři na čtyři přihrál Pulpán po individuálním průniku Kubalíkovi, který zvýšil na 3:0, a pasivní Kometa mohla do přestávky inkasovat ještě jednou, ale Stach nepřehodil ležícího Čiliaka.

Krátce před první sirénou se zranil plzeňský brankář Hylák a nástup náhradníka Sochůrka pomohl Kometě k návratu do zápasu.

Během přesilové hry ve 22. minutě totiž mladý gólman kvůli zakrytému výhledu propustil střelu Erata a hosté viditelně ožili. Začali častěji střílet a dokonce ve vlastním oslabení zahrozil z brejku Němec. Ve 27. minutě přihrál Čermák zpoza branky explzeňskému Svobodovi, jenž bez přípravy snížil. Mistrovský tým následně převzal iniciativu a v polovině utkání po rychlé kombinaci v útočném pásmu vyrovnal na 3:3 Němec.

Ve 34. minutě trefil aktivní Čermák nenápadným pokusem horní tyč. Domácí přečkali i šanci Štencla a udeřili v početní výhodě 57 vteřin před druhou pauzou, když Kadlecovo prudké nahození od modré čáry úspěšně tečoval Mertl. Po návratu z kabin ale hosté rovněž při přesilovce vyrovnali na 4:4, když kombinaci Erata se Zaťovičem zakončil Svoboda.

Tempo hry se následně uklidnilo a oba týmy se snažily nepropadat v obranné fázi. Remízu po základní hrací době nezměnila ani přesilová hra Komety v 59. minutě, během níž naopak neproměnil samostatný únik Kubalík. Po 38 vteřinách prodloužení však výhodu jednoho muže v poli zužitkoval Erat a zajistil hostům bod navíc.

11. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 4:5 v prodl. (3:0, 1:3, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Mertl (D. Kubalík, Stach), 8. P. Straka (D. Sklenička, D. Kindl), 12. D. Kubalík (Pulpán), 40. Mertl (Kadlec, D. Kubalík) - 22. M. Erat (Krejčík), 27. T. Svoboda (L. Čermák, Vincour), 30. V. Němec (Štencel), 43. T. Svoboda (Zaťovič, M. Erat), 61. M. Erat (Krejčík, Zaťovič). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:3. Diváci: 7111. 

Plzeň: Hylák (20. Sochůrek) - Čerešňák, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Jones, Pulpán - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Stach, D. Kubalík - P. Straka, Kracík, D. Kindl - M. Chalupa, Preisinger, Hollweg. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.

Brno: Čiliak - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, H. Zohorna, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, T. Svoboda - Haščák, V. Němec, Dočekal - Mallet, Nahodil, R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Jiří Hanzlík (Plzeň): "První třetina byla jasně pro nás, pak to bylo ve druhé třetině přesně obráceně. Kometa ve druhé třetině zaprvé přidala a zadruhé jsme dostali rychle laciné góly v souvislosti se střídáním gólmana. Na psychice hráčů se to podepsalo. Zápas pak ovlivnil nešťastný závěr, kdy jsme z nevědomosti hráče šli do oslabení a pak ještě deset vteřin před koncem neproměnil v oslabení samostatný nájezd Dominik Kubalík."

Petr Haken (Brno): "Zápas byl pro nás rozdělený na dvě části. První třetina nám vůbec nevyšla. Plzeň byla lepší. Konkrétně rychlejší, důraznější a produktivní. Druhou část jsme začali od první minuty lépe, když jsme se začali srážet a tím jsme se vyrovnali v důrazu domácím. Potom jsme byli ve zbytku třetiny jasně lepší. Třetí třetina byla pohledná pro každého diváka. Hodně se bruslilo a mohlo to spadnout na obě strany. K bodu navíc nám pomohla dobře sehraná přesilovka. Početní výhody nám šly a to rozhodlo. Musím poděkovat hráčům, jak zareagovali na nevydařenou první třetinu, po které ukázali obrovskou sílu našeho týmu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články