Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Honejsek režíroval triumf Beranů, Zlín prohloubil sparťanské trápení

Cenný skalp neoblíbeného soupeře si v 11. kole hokejové extraligy připsal Zlín. Před vlastními příznivci totiž po dvouletém čekání porazil Spartu. Dva góly vstřelil Antonín Honejsek, bilanci 1+1 zaznamenal David Šťastný. Pražané potřetí za sebou nebodovali, Berani naopak vyhráli pátý z posledních šesti zápasů a svého soka přeskočili v tabulce.

Utkání Zlín - Sparta
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Hráči z hlavního města nacházeli v úvodu duelu velmi často skuliny v obraně domácích, jenže Uher ani Vrána nedokázali překonat Kašíka. Ve třetí minutě sevřel puk Saponari a nabídl Beranům přesilovou hru. Tu ještě Zlín nezužitkoval, ale následně zakončil krásnou nahrávku Šťastného ranou z první Honejsek.

Vedení 1:0 držel moravský celek s velkým štěstím dlouho. I v oslabení se dostal do úniku Pech, jehož střela ale mířila příliš vysoko. Následně měl možnost Říčka a Kašík vyrazil puk na tyč. Pražané nicméně přece jen do kabin odcházeli za vyrovnaného stavu, když závar před brankovištěm vyřešil doklepnutím puku do sítě Mikuš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Sparta Praha

Úvod prostředního dějství byl velmi opatrný, ovšem ve 28. minutě dostali Zlínští možnost druhé přesilovky v zápase. Sehráli ji parádně, jenže hostující brankář Aittokallio udržel nerozhodný stav za pomoci brankové konstrukce.

Domácí byli nadále mírně aktivnější, přesto tři minuty před přestávkou udeřila z ojedinělého tlaku Sparta. Střelou na vzdálenější tyč skóroval Kudrna. I tentokrát ale o přestávce platilo vyrovnané skóre, neboť se pět sekund před sirénou prosadil Ondráček.

Atraktivní hokej pokračoval i ve třetí části. Nejprve Sparta neproměnila obrovskou šanci, kdy za Kašíka zaskočil na brankové čáře obránce. Poté převzali iniciativu Zlínští. I v oslabení se vrhnul do protiútoku Šťastný a propálil z mezikruží Aittokallia mezi betony – 3:2.

Od té doby už na tom byli hosté špatně. Obrovské šance Ondráčka, znovu Šťastného či únik Okála ještě přežili, parádní pas Rihardse Bukartse na unikajícího Honejska už ale skončil definitivní zlínskou pojistkou.

11. kolo hokejové extraligy:

Aukro Berani Zlín - HC Sparta Praha 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Honejsek (D. Šťastný), 40. J. Ondráček, 47. D. Šťastný (Kubiš), 52. Honejsek (Rihards Bukarts) - 20. J. Mikuš (Forman, Saponari), 38. A. Kudrna (Říčka, Forman). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4056. 

Zlín: Kašík - Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Petran, Valenta - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Okál, Popelka, O. Veselý - Rihards Bukarts, Fryšara, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Sparta: Aittokallio - T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Kalina, J. Mikuš - Forman, Pech, Saponari - Klimek, J. Hlinka, Černoch - Uher, P. Vrána, Říčka - A. Kudrna, Reichenberg, Kumstát. Trenéři: Kalous a J. Nedvěd.

Martin Hamrlík (Zlín): "Musíme poděkovat divákům, klukům se při takové atmosféře hrálo dobře. První třetina patřila Kašíkovi, mohlo to skončit podobně jako minule v Boleslavi 0:3. Ve druhé části jsme něco změnili v obranném pásmu a bylo to poznat. Vyrovnaný hokej byl až do konce, zlepšili jsme přesilovky, nakonec jsme šli do vedení a do brutální euforie a už jsme si to pohlídali."

Jaroslav Nedvěd (Sparta Praha): "Měli jsme dost šancí, ty jsme ale neproměnili. Mohli jsme dát víc gólů v první třetině... Pak už z toho byl klasický bojovný zápas, diváci se nemohli nudit. Ve třetí třetině dal soupeř gól v oslabení i přesilovce a tím bylo vše vyřešené."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články