Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň konečně venku zvítězila, výhru v Boleslavi vystřelil v prodloužení Gulaš

Napotřetí už Plzeň na venkovních kluzištích dokázala zvítězit a po triumfu 3:2 v prodloužení si z Mladé Boleslavi odváží dva body. Alespoň bod zachránil Středočechům Žejdl, který si po srovnání na 2:2 v 58. minutě vynutil prodloužení. V nastavení se ale prosadila produktivní dvojice Škody ve složení Mertl–Gulaš, druhý jmenovaný rozhodl o výhře Plzně třetí brankou v sezoně.

Jakub Klepiš z Mladé Boleslavi v souboji s brankářem Miroslavem Svobodou z Plzně
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Trošku sice zamrzí ztráta bodu ve třetí třetině, ale s dvěma body jsme spokojení. Herní projev byl také relativně dobrý, ještě hra z obrany nám trošku hapruje. Proti Boleslavi to rozhodně dnes nebylo jednoduché, ale odvážíme si dva body a jsme spokojeni," uvedl trenér Plzně Ladislav Čihák.

Mladoboleslavští trenéři nechali poprvé v sezoně odpočívat brankářskou jedničku Maxwella a jeho náhradník Jan Růžička se zapotil hned v úvodní přesilovce zápasu, kterou nabídl kapitán domácích Jan Hanzlík soupeři už po 26 vteřinách hry. Mladý brankář obstál, a tak se mohli k náporu za stavu 0:0 nadechnout Středočeši.

Blízko první branky byl Klepiš, který využil zlomené hole Moravčíka ke snadnému oklamání plzeňského beka, zasunout puk do branky ale nedokázal. Klíčem k první brance nakonec bylo vyhrané buly v útočné třetině domácích, po němž následovala Žejdlova střela a gólová dorážka Orsavy. Hosté byli za svou následnou aktivitu odměněni vyrovnáním. Kracíkovu přihrávku od zadního mantinelu dokázal do branky procedit skrz Růžičku Kratěna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Plzeň

Domácím patřil úvod druhé třetiny díky přesilové hře, ve které ale Žejdl a poté i Musil namířili své dorážky ze slibných pozic mimo. I další šance patřily Mladé Boleslavi, ale závar nezakončil úspěšně po objetí branky Lenc.

Domácí fanoušci se už málem radovali z druhé branky v polovině druhé části, ale puk odskákal kolem brankové čáry nakonec mimo plzeňskou klec. Na druhé straně si do dobré palebné pozice vyjel Straka, ale mířil jenom do připraveného Růžičky. Toho ale překonal šest minut před koncem prostřední třetiny přesnou střelou mezi kruhy trestuhodně osamocený Kubalík.

Mladá Boleslav se mohla dostat zpět na remízový stav po čtyřech minutách třetí třetiny, ale střelu Žejdla zastavila tyčka Svobodovy branky. Aktivnější však v první polovině třetí části byla i přes své vedení Plzeň. Avšak střely ze střední vzdálenosti neznamenaly pro Růžičku vážnější komplikace.

Pak zvýšila obrátky i Mladá Boleslav, ale také Svoboda si se všemi akcemi domácích poradil bez větších problémů. Domácí sáhli při končící přesilovce dvě a půl minuty před koncem zápasu ke hře šesti proti čtyřem a za odvahu byli odměněni vyrovnávací brankou po Žejdlově dorážce.

V Mladé Boleslavi se tak poprvé v této sezoně šlo hrát tři na tři. Nejprve hostující Gulaš při úniku trefil jenom Růžičku. Uspěl až v další šanci, kdy si dokázal domácího brankáře rozhýbat a zasunul puk de facto do prázdné branky.

Gulaš oslavil brankou i středeční narození dcery Elly. "Dal jsem si samozřejmě jednoho panáčka, musel jsem opatrně. Byl jsem rád, že jsem dostal nějaké volno a mohl jsem být doma s manželkou. Potřebovali jsme to, protože byla v nemocnici. Jsem strašně šťastný a užívám si to se vším všudy. Jsem rád, že se nám daří i jako týmu. Doufám, že to tak půjde dál," řekl dvojnásobný otec Gulaš.

"Soupeř je spokojený, my jsme samozřejmě nespokojení a také zklamaní. Na druhou stranu musíme respektovat sílu dnešního soupeře. Kladnou věcí pak je, že se nám podařilo vyrovnat po odvolání brankáře. Ale ten bod navíc nám pak sebral soupeř," uvedl kouč Mladé Boleslavi Patrik Augusta.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 2:3 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Orsava (Žejdl), 58. Žejdl (Urban, Orsava) - 15. Kratěna (Kracík), 34. D. Kubalík (D. Kindl, Jones), 63. Gulaš (Mertl). Rozhodčí: M. Petružálek, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:6 navíc M. Látal a Orsava (oba Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3389.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Eminger, Jan Hanzlík, Říha, Hrdinka, Knot, Němeček, Pastor - M. Procházka, P. Musil, Lenc - Valský, Klepiš, Urban - Orsava, Žejdl, M. Látal - Kousal, Najman, Pacovský. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.

Plzeň: M. Svoboda - Moravčík, Jones, D. Sklenička, Kadlec, Pulpán, Čerešňák - P. Straka, Mertl, Gulaš - D. Kubalík, Stach, D. Kindl - Schleiss, Kracík, Kratěna - Vracovský, Preisinger, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Soupeř je spokojený, my jsme samozřejmě nespokojení a také zklamaní. Na druhou stranu musíme respektovat sílu dnešního soupeře. Kladnou věcí pak je, že se nám podařilo vyrovnat po odvolání brankáře. Ale ten bod navíc nám pak sebral soupeř. My jsme v tu chvíli poslali na led tři útočníky, protože jsme nechtěli prodloužení odbránit. Chtěli jsme ho vyhrát."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Trošku sice zamrzí ztráta bodu ve třetí třetině, ale s dvěma body jsme spokojení. Herní projev byl také relativně dobrý, ještě hra z obrany nám trošku hapruje. Proti Boleslavi to rozhodně dnes nebylo jednoduché, ale odvážíme si dva body a jsme spokojeni."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články