Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třinec porazil Plzeň 5:2, Marcinko znovu dvakrát skóroval

Třinec Ve skvělé formě zastihl úvod extraligového ročníku Tomáše Marcinka. Letní posila Třince z čínského Kunlunu po dvou gólech v Brně dvakrát skórovala i v domácí premiéře proti Plzni a přispěla k výhře 5:2. Indiáni na ledě Ocelářů neodehráli špatný zápas, ale nabrali čtyřgólovou ztrátu, kterou už nestihli dohnat.

Utkání Třinec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Přestože Třinec vyhrál první dvacetiminutovku na góly 2:0 a na střely na branku dokonce 15:4, čísla příliš přesně dění na ledě nevystihovala. Škoda totiž v úvodu utkání byla aktivnější, ale Indrák v největší příležitosti promáchl před prázdnou brankou.

Až pak začali na plzeňskou branku dorážet také Oceláři. Extřinecký brankář Svoboda ve 13. minutě vychytal individuální průnik Draveckého, ale v 16. minutě už nemohl nic dělat proti Marcinkovi, který zblízka po šťastném odrazu zametl kotouč do sítě. "Snažím se v těch místech pohybovat a zatím mi to vychází," řekl Marcinko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Plzeň

Druhý gól Třince už se zrodil po vypracované akci. Polanský zpoza branky hbitě a poslepu přihrál Petružálkovi, který z voleje zavěsil podruhé a domácí měli najednou během dvou minut o dva góly navrch. Oceláři se tím zklidnili a utěšeně navyšovali skóre.

"Dostali jsme první třetinu přes prsty. Dva blbé odrazy a bylo to 0:2. Ve třetí třetině jsme se ale zase zvedli a doufám, že se od toho odrazíme další zápas," řekl plzeňský brankář Miroslav Svoboda.

Po tlaku v útočném pásmu hosté nedokázali odpálit kotouč do bezpečí a Růžička zblízka dorazil puk za Svobodu. Marcinko si navíc v 34. minutě dovolil v brankovišti drzou kličku, kterou v přesilovce pět na čtyři zasunul opět puk za Svobodu a zvýšil už na 4:0.

"Dostali jsme čtyři góly z předbrankového prostoru a to jsme si říkali, že ten prostor budeme mít pohlídaný. Musíme si na to dávat pozor, protože i proti Litvínovu jsme dostali takový gól," řekl Svoboda.

Západočeši ani přesto nesložili zbraně. Jediný gól je pokropil živou vodou. V 39. minutě proklouzl Hrubcovi mezi betony Kindlova teč a Plzeň se do třetí části vrátila velkým tlakem, kterou ještě přiživila další trefa. Gulaš nahodil puk před branku a třinecký obránce Linhart bruslí akci dokončil vlastním gólem.

Domácí závěr dohrávali bez zraněného Petružálka, který odkulhal do kabiny, ale takřka tříminutové power play Plzně odolali a 58 sekund před koncem gólem do prázdné branky rozhodl Adamský.

"Trošku jsme si vzpomněli na páteční zápas v Brně, když soupeř dotahoval. Ale měli jsme respekt a věřili, že to už nepustíme. Plzeň potvrdila, že bude letos velice silným soupeřem, tyhle tři body nás hodně těší," řekl Marcinko.

Oceláři Třinec - HC Plzeň 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. Marcinko, 18. Polanský (J. Petružálek, M. Doudera), 28. Martin Růžička (Adamský), 34. Marcinko (Roth, Dravecký), 60. Adamský (Dravecký, Marcinko) - 39. Kindl (Kracík), 43. Gulaš (Schleiss). Rozhodčí: Kika, Hradil - Ganger, Gebauer. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. Diváci: 4496.

Třinec: Hrubec - Krajíček, Adámek, Linhart, Roth, D. Musil, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - J. Petružálek, Polanský, Adamský - Irgl, M. Kovařčík, Dravecký - Jank, Cienciala, Svačina. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Plzeň: M. Svoboda - Moravčík, Jones, Kadlec, Pulpán, Kvasnička, Čerešňák, D. Sklenička - Gulaš, Mertl, P. Straka - D. Kubalík, Stach, Indrák - Kratěna, Kracík, Kindl - Schleiss, Preisinger, Hollweg. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Vlasák a Pejchar.

Václav Varaďa (Třinec): "V první třetině jsme byli malinko nervózní. Naše hra neměla takový nástup, jaký bychom chtěli. Ale povedlo se nám dát dvě branky důrazem na brankovišti. Myslím, že od druhé třetiny jsme byli malinko lepší, i když i soupeř měl příležitosti. Ale dostali jsme takový laciný gól v přečíslení do šatny na 1:4 a Plzeň pak byla nepříjemná. I přes porážku tu odehrála dobrý zápas. Bohužel jsme přišli o Petružálka a Krajíčka. Uvidíme, jak dlouho nám budou chybět."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Nemáme se přes porážku za co stydět. Myslím, že jsem odvedli dobrý kus práce. Bohužel jsme dostali dva góly a pak je to s takhle silným soupeřem hodně těžké. Ale chtěl bych kluky pochválit, že to nezabalili a chtěli soupeře ještě potrápit. Gólově se nám to nepodařilo a v závěru jsme inkasovali do prázdné brány."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články