Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec vyrukuje do finále i s uzdraveným Bulířem. Dám do toho všechno, hlásí útočník

Liberec - Vidina finále uzdravuje. Útočník Michal Bulíř scházel od pátého čtvrtfinále s Plzní v sestavě libereckých hokejistů, nyní se však chystá jako žolík pomoci zvládnout Bílým Tygrům proti Brnu poslední krok za úspěšnou obhajobou mistrovského titulu.

Michal Bulíř v dresu Liberce
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

"Fakt to řekl?" ptal se pětadvacetiletý forvard nevěřícně novinářů, když se dozvěděl, že kouč Filip Pešán ho považuje za trumf pro finálovou sérii. "To mě moc těší. A doufám, že jeho přání naplním. Jsem nějakých šest sedm let v A-týmu a nikdy jsem nedostal tolik důvěry jako teď pod Filipem. Věří mi a snad jsem mu to za ty roky vrátil. Dám do toho všechno," ujistil Bulíř, jenž naskočí hned do úvodního pátečního duelu.

Nezastírá, že semifinále proti Chomutovu si protrpěl, když ho mohl sledovat jen z tribuny a nebyl v centru dění přímo na ledě. "Bylo to něco strašného. Je hrozně nepříjemné na hokej jen koukat. Vždy si říkáte, co byste na ledě v nějaké situaci udělali a jak byste v tu chvíli klukům pomohli. Byly to pro mě obrovské nervy. A jsem vážně rád, že už je to za mnou," prohlásil se zjevnou úlevou Bulíř. V jednu chvíli navíc netušil, zda se v letošních bojích o titul ještě objeví.

"Zranění bylo limitující. Nikdo nevěděl, kdy přesně naskočím. Panovala u mě chvilkami nejistota, pořád jsem však klukům věřil, že Chomutov vyřadí. Jsem moc rád, že do finále naskočím," řekl Bulíř. Zamýšlenou variantou byl nakonec jeho návrat už v případném sedmém utkání s Piráty, ale výhra na ledě soupeře v utkání číslo šest znamenala postup. "Bavil jsem se o té variantě s Filipem (Pešánem). Jsem ale rád, že to kluci nakonec zvládli. A já tak mám delší čas připravit se na první zápas proti Brnu," pochvaloval si Bulíř.

Dobře si uvědomuje, že návrat do sestavy nebude vůbec snadný. "Vím, jaké tempo mě ve finále čeká. Minulý rok jsme ho hráli. Tempo bude vysoké a hokej rychlý a agresivní. Trénink není to samé, co zápas. Budu muset chytit tempo hned od začátku, abych se do toho dostal. Pak už to snad bude lepší," přemítal Bulíř. Opojnou atmosféru dalšího úspěšného tažení Severočechů si užívá plnými doušky.

"Je to nádhera. Liberec je pro mě srdcová záležitost, jsem tady od tří let. Kromě pár zápasů na farmě v Benátkách nad Jizerou jsem nikde jinde nepůsobil. Je pro mě čest po všech těch nepovedených sezonách, co jsem tu zažil, hrát o titul. Něco takového jsem si ani nepředstavoval. Loni jsme titul získali, letos je velká šance vyhrát znovu," řekl Bulíř.

Sport
zdroj: ČT4

Výborné výkony finálového soka během play-off ho ani v nejmenším nepřekvapily. "Všichni víme, jak silný tým Kometa má. Před sezonou přivedli hráče se zkušenostmi ze zahraničí, v základní části se pohybovali dlouho nahoře, pak v tabulce trochu spadli. Kádr však rozhodně mají na finále," přitakal Bulíř.

Jasno zatím není ohledně sázky, kterou by některý z Bílých Tygrů vyhlásil v kabině jako motivaci navíc. Loni přitom kapitán Jan Výtisk nabídl k oholení své dlouho pěstěné vousy. "Tentokrát bych musel nabídnout svůj plnovous jedině já, ale stačil by na to nějaký ofuk, protože já tam nic nemám," smál se Bulíř. "Vážněji - zatím jsme se o ničem nebavili, ale třeba ještě něco přijde v průběhu série," dodal Bulíř.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články