Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Růžička: Hráči dokázali hodně. Cením si, že jsme skončili před Spartou

Chomutov - Chomutovští hokejisté sice nedosáhli na medaili, jak se to podařilo jejich předchůdcům v letech 1955 a 1956, kdy získali bronz a stříbro, přesto se čtvrtou příčkou a účastí v semifinále postarali o zápis do klubové historie. V samostatné české extralize a systému play-off došli letos pod vedením kouče Vladimíra Růžičky nejdále. A notně potrápili obhájce titulu Liberec. "Kdyby nám za stavu 0:2 (na zápasy) s Mladou Boleslaví někdo řekl, že budeme hrát ještě měsíc, tak bychom to brali. Ale teď síly asi došly," uvedl po nedělní porážce 0:4 trenér Růžička, jehož tým odehrál 17 utkání vyřazovacích bojů.

Kouč Chomutova Vladimíř Růžička
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Chomutovští mají za sebou pozoruhodnou cestu. V předkole otočili sérii s Mladou Boleslaví, ačkoliv prohrávali po domácích zápasech 0:2 a čelili mečbolům. Na úspěšné vlně pak vyřadili druhý tým základní části Třinec. A za stavu 2:2 na zápasy přinutili Liberec, aby ze sebe vymáčkl maximum.

Růžička si pochvaloval týmový výkon Pirátů. "Vždy když máte úspěšnou sezonu, tak vás k tomu musí dotlačit týmový duch. My jsme tady měli hráče, kteří mužstvo táhli, a parta byla vynikající. Najednou také naskočila výborná forma brankáři Jánkovi Lacovi, který nás držel jako blázen. Mužstvo šlapalo a opravdu dokázalo hodně, ze sedmého místa vyřadilo Třinec, který byl velký favorit na titul," uvedl Růžička.

Velkou děkovačkou to přes prohrané šesté semifinále ocenili i fanoušci. "Je to něco úžasného. Chomutovský divák je jedinečný v tom, že i když se tady hrála druhá nejvyšší soutěž, pořád chodilo na hokej hodně lidí. Hodně si toho vážíme, že se sezona podařila. Diváci si to za ta léta zasloužili. A doufám, že si to užívali," podotkl Růžička.

V příští sezoně bude hlavní cíl stejný. "Půjdeme to toho, abychom se dostali mezi deset nejlepších. Neznamená to, že když uděláte výsledek a skončíte čtvrtí, další sezonu budete pomýšlet na finále. Extraliga je strašně vyrovnaná a pořád musíte mít pokoru k ostatním klubům," zdůraznil Růžička. "Nejvíc mě těší, že jsme skončili před Spartou, toho si hrozně cením," dodal třiapadesátiletý kouč, jenž v letech 2005 a 2010 dovedl reprezentaci k titulu mistrů světa.

Mužstvo chce udržet pohromadě. "Možná nějaké obměny budou, ale určitě minimální. Tým je postavený kolem Michala Vondrky, který je vynikající parťák i hráč, na ledě i v kabině, a Ivana Humla. Jsou tady hráči, kteří opravdu mají srdce a charakter, to je to nejdůležitější. Jsou tady i mladí a dostanou příležitost. Kostra mužstva ukázala, že je docela dobrá, takže na tom budeme pracovat dál a budeme se snažit mít co nejlepší výsledky," ujistil Růžička.

Ve finále dává maličko větší šance Liberci. "Skoro celou sezonu hrál na prvním místě, nevyšel jim trošku začátek. Mají hodně silný tým. Brno má hodně zkušené hráče, udělali dost posil, je to otevřené," řekl Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články