Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň chce protrhnout smůlu v přesilovkách, Chomutov se musí oklepat z debaklu

Praha - Chomutov nezvládl první utkání předkola play-off extraligy před svým publikem a utrpěl s Mladou Boleslaví debakl 1:7. Hosty nasměroval k vítězství autor hattricku Hyka. Naopak Vítkovice výhodu domácího prostředí využily, když Ostravané přetlačili Plzeň 3:1 a před přesunem na západ Čech vyhlížejí v sérii hrané na tři vítězné duely vedení 2:0 na zápasy. Přímý přenos utkání Vítkovice - Plzeň sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17 hodin.

Plzeňský Jakub Lev (vpravo) v souboji s Rostislavem Oleszem z Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Horsinka Adolf

Plzeň musí napravit přesilovky, pokud si chce z Vítkovic odvést výhru

Vítkovice vedly od čtvrté minuty po trefě Petra Koloucha a na začátku druhého dějství zvýšil obránce Marek Hrbas. Ve 34. minutě sice snížil ve vlastním oslabení plzeňský kapitán Ondřej Kratěna, ale 61 sekund před koncem zpečetil výsledek při přesilovce Plzně umocněné power play do prázdné branky Karol Sloboda.

"Bartéz (Bartošák) odchytal skvělý zápas. Plzeň si v přesilovkách vytvářela šance, ale on to pochytal. V zápase nám hrozně pomohl," řekl Hrbas.

Hosté z Plzně se nedokázali prosadit v přesilových hrách, kterých měli dostatek. "Myslím, že jsme je hráli dobře, jenom pokaždé to skončilo u mě. Zakončoval jsem to, ale nedal jsem gól. To jediné nám chybělo. Ale sehrané to bylo dobře, jenom to tam nepadlo," řekl plzeňský útočník Dominik Kubalík.

Plzeň v závěrečné desetiminutovce zahnala domácí celek do defenzivy a vyrovnání viselo ve vzduchu. Bartošák však zmařil dorážku Lva. "Ten závěr jsme odehráli dobře. Chyběla trocha klidu, možná štěstí, abychom vyrovnali, ale takhle musíme začít příště," řekl Kubalík.

První zápas rozhodl povedený vstup do utkání ze strany Boleslavi

Mladá Boleslav vedla v Chomutově už po první třetině 4:0. Hattrickem se zaskvěl útočník Tomáš Hyka, který už ve 20. vteřině proměnil trestné střílení a ve třetí minutě skóroval v přesilovce znovu. Další početní výhodu využil Petr Vampola a pak se trefil i Jakub Klepiš. Na snížení Jaroslava Mrázka odpověděli opět Hyka, Lukáš Žejdl a Tomáš Pospíšil, který už v 33. minutě dovršil výsledek.

"Vstup do utkání jsme měli hodně špatný, musíme se z toho poučit, oklepat a jít dál. Asi s námi docela zacvičil, jelikož jsme pak dostali ještě pět branek. Čeká nás další zápas, který začne za stavu 0:0," uvedl chomutovský obránce Jaroslav Mrázek.

Utkání režíroval mladoboleslavský Hyka, pro něhož to byl celkově druhý třígólový zápas v kariéře v nejvyšší soutěži. "Hattrick chutná parádně, ale důležitější je, že jsme vyhráli. Je to třešnička na dortu. Třetí gól byl se štěstím, ale jsem rád, že to tam spadlo, jelikož je to první hattrick v play-off," usmíval se Hyka.

Piráty mrzely nevyužité šance, brankář Středočechů Brandon Maxwell zazářil 45 úspěšnými zákroky. "Určitě to je facka, ale mrzelo by nás víc, kdybychom prohráli 0:1 než takový strašný výsledek," podotkl Mrázek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články