Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Díky povedenému závěru si Olomouc připsala důležité vítězství nad Plzní

Olomouc - Po dvou třetinách byl stav utkání mezi Olomoucí a Plzní nerozhodný, ale v závěru zápasu domácí Hanáci dvakrát udeřili a po brankách Sundhera a Vlacha přehráli Západočechy 3:1. Mora tak může nadále pomýšlet na předkolo play-off, na devátou Plzeň navíc ztrácí jen čtyři body a má zápas k dobru. 

První možnost si vypracovali hosté, jenže Konrád bekhendový pokus Kracíka vyrazil. Za domácí zahrozil po rychlé akci Tomáš Mikúš. V sedmé minutě už se olomoučtí fanoušci radovali, když při vyloučení Kodýtka a Frühaufa využil přesilovou hru pěti proti třem střelou od modré čáry obránce Škůrek.

Zvýšit mohl Holec, po blafáku ovšem nedokázal zasunout puk za záda Machovského. Vzápětí mohl vyrovnat Lev, ale Konráda nepřekonal. Domácí se poté ubránili v oslabení a blízko zvýšení náskoku byl Kotala. Při dorážce těsně minul odkrytou plzeňskou klec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Plzeň

V úvodu druhé třetiny si při Kracíkově vyloučení poradil Machovský s pokusy Laše i Škůrka. Indiáni zahrozili ve 25. minutě, kdy Kubalík a Kratěna zakončovali po přihrávkách svého centra Kracíka.

Hosté soupeře zatlačili a další šanci měl opět Kratěna, který tentokrát minul. Kýženého vyrovnaní se však přece jen dočkali ve 32. minutě, kdy skóroval Indrák. Otočit stav mohli následně Lev, Procházka i Čerešňák, ale Konrád odolával.

Do závěrečného dějství vstoupili aktivněji domácí. Eberle našel zadovkou Sundhera, jehož střelu vyrazil Machovský. Západočeši odpověděli akcí první pětky a bekhendovým zakončením Kubalíka.

Plný bodový zisk nakonec slavila Olomouc. Sundher tečoval Galvasovu střelu a ve druhém duelu v české nejvyšší soutěži si připsal první trefu.

"Byl to můj první domácí zápas a dopadlo to nádherně. Fanoušci byli fantastičtí. Jsem rád, že jsem se i jim mohl gólem odvděčit. Pro nás to jsou velmi důležité body v boji o play-off. Celý mančaft bojoval velmi obětavě a šli jsme za vítězstvím," řekl Sundher, který posílil Moravany z nižší zámořské ECHL, kde hájil barvy Readingu.

Plzeň odvolala minutu před koncem brankáře a hrála v šesti, ale Vlach trefou do prázdné branky definitivně rozhodl.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Škůrek (Roman Vlach, Laš), 58. Sundher (J. Galvas, Jaroměřský), 60. Roman Vlach (Laš) - 32. Indrák (Stach, D. Kubalík). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváků: 4344.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Ondrušek, Jaroměřský, Houdek, J. Galvas, Rašner - Roman Vlach, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - T. Mikúš, Herman, Holec - Kotala, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.

Plzeň: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Kadlec, D. Sklenička, Frühauf, Moravčík, Němeček - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Indrák, Stach, Lev - M. Procházka, Preisinger, T. Svoboda - Hrnka, Koreis, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.

Jan Tomajko (Olomouc): "Neměli jsme dobrý úvod, pak jsme hru srovnali a díky přesilovce jsme vedli. Ve druhé třetině nás ale Plzeň předčila, naštěstí jsme inkasovali jen jednou. Ve třetí části jsme opět vyrovnali hru a v závěru jsme byli šťastnější. Kevin Sundher odehrál dva zápasy a potvrzuje, co jsme od něj čekali. Výborně bruslí, je silný na puku. Musíme nyní body sbírat hlavně doma, kde jsme zatím docela ztráceli. Boj o play-off bude až do posledního kola."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Celkově jsme odehráli slušné utkání, chytili jsme i začátek, ale přišla vyloučení a soupeř to potrestal. Do druhé třetiny jsme vstoupili opět velmi dobře. Byli jsme lepší na puku, měli jsme pohyb, vyrovnali jsme, jenže další šance jsme neproměnili nebo je pochytal výborný brankář Konrád. Ve třetí třetině přišla v závěru povedená střela domácích, která byla tečovaná. Těžce se mi to hodnotí, nechce se mi říkat, co bych neměl. Hráči makali do poslední chvíle a nic jim vytknout nelze. Musíme se připravit na další zápas, bude to boj až do konce o play-off. Jsme na to připravení a jen psychicky odolný tým to zvládne."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články