Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boleslav v dramatickém závěru ulovila cennou výhru proti Třinci

Mladá Boleslav – Pouhých třináct vteřin do konce utkání zbývalo, když se Pavel Musil v přesilovce trefil přesně a rozhodl o tříbodovém vítězství Mladé Boleslavi nad Třincem. Středočeši přitom ve třetí třetině přišli o vedení, do kterého se proti Slezanům dostali hned třikrát, Třinec ale vždy srovnal. Na poslední ránu už hosté nedokázali odpovědět, zůstávají ale v čele extraligové tabulky.

Utkání Mladá Boleslav - Třinec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Domácí začali utkání náporem, ke kterému jim dopomohla také úvodní přesilová hra. Po jejím skončení přišel i první gól zápasu. Na centru druhé formace Bruslařského klubu v té době operoval navrátilec do sestavy Musil. Zaskakoval za vyloučeného Vampolu, který seděl na trestné lavici po vzájemné potyčce s Linhartem. A právě Musil byl na konci akce svých někdejších kolegů z jedné formace Hyky a Lence.

Vedoucí tým tabulky ale odpověděl hned ve své první početní výhodě. Vyloučený Žejdl byl na trestné lavici pouhých 11 vteřin, když se poosmé v této sezoně prosadil Martin Růžička. Domácí si ale vedení vzali zpět také v přesilové hře – Vampola našel na kruhu volného Klepiše, který mířil přesně. Po Klepišově střele v další přesilovce skákal puk brankovištěm za překonaným Hamerlíkem, ale obránci hostů ho dokázali odklidit ještě před brankovou čárou.

Hned v úvodu druhé části hry si domácí zahráli více než minutu ve dvojnásobné výhodě, gólovou akci však vymyslet nedokázali. Před Hamerlíka udeřilo ale hned vzápětí, když Lenc našel v brankovišti volný puk za třineckým brankářem a pohodlně zvýšil na 3:1. Oceláři se ale dočkali snížení dvě půl minuty před koncem třetiny, když se k dorážce Noskovy střely dostal na brankovišti naprosto osamocený Irgl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Třinec

Do kabin si dvoubrankový náskok ale domácí Bruslaři přece jen odnesli. Puk ve středním pásmu vybojoval Urban a 24 vteřin před pauzou překonal střelou zápěstím Hamerlíka počtvrté.

Třinec se ale na dostřel domácím dostal po dvou minutách třetí třetiny. Domácí nechali mezi kruhy až příliš mnoho volného prostoru Sýkorovi, který měl dost času se s pukem otočit a přesně zamířit. V dalším průběhu třetiny se Třinec hnal za vyrovnáním, šance ale měla i Mladá Boleslav. Například Látalovi ale zkazil úspěšným zákrokem radost Hamerlík.

A tak udeřilo na druhé straně. Situaci dva na dva skvěle vyřešil Irgl, který předložil puk Polanskému a ten sedm minut před koncem třetí třetiny srovnal na 4:4. Obrat v zápase mohl dokonat v 55. minutě Marosz, ale Lukáš jeho střelu se štěstím vykryl držadlem hokejky. Na druhé straně pak mohl rozhodnout Klepiš, ale Látalovu pobídku netrefil ideálně.

V hektickém závěru nejprve nevyřešili ideálně přečíslení tří proti jednomu hosté, Látalův únik pak kryl Hamerlík. Přesto rozhodnutí zápasu přišlo. Třináct vteřin před koncem se otočil okolo obránce Musil a zajistil Mladé Boleslavi teprve druhou výhru z posledních šesti utkání.

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 5:4 (2:1, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 6. Musil (Hyka), 15. Klepiš (Vampola, M. Látal), 25. Lenc (Hyka, Vampola), 40. Urban, 60. Musil (Jan Hanzlík) - 8. Martin Růžička (J. Petružálek, Dravecký), 38. Irgl (Nosek, M. Doudera), 43. J. Sýkora (Martin Růžička, L. Doudera), 53. J. Petružálek (Irgl, Linhart). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 2891.

Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Kučný, Trončinský, Holub, Jan Hanzlík, Voráček - Orsava, Žejdl, Jonák - Hyka, Vampola, Lenc - M. Látal, Urban, Fronk - Pospíšil, Musil, Klepiš. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Třinec: Hamerlík - Linhart, Roth, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Bartko - J. Petružálek, Špirko, Hrňa - Dravecký, Marosz, Martin Růžička - Rákos, Kreps, Irgl - Adamský, Polanský, J. Sýkora - Kane. Trenéři: Kýhos a Mucha. 

František Výborný (Mladá Boleslav): "Pro nás je to výsledek skoro až z říše snů. V posledních zápasech jsme to hráli na jeden až dva góly a o gól jsme bývali horší. Dneska jsme dali pět branek kvalitnímu Třinci. V prvních dvou třetinách jsme byli lepším týmem, ale udělali jsme tam také kardinální chyby a Třinec prostě nepotřebuje na dva góly sto šancí. Závěr byl hodně divoký a nakonec mohl vyhrát i soupeř, když jeho hráči jeli tři na jednoho. Naštěstí se tentokrát hokejový bůh přiklonil na naši stranu."
Vladimír Kýhos (Třinec): "Ne že bychom měli nějakou krizi, ale poslední zápasy se mi z hlediska nasazení a naší bojovnosti moc nelíbily. Dnes to byl například začátek, ačkoliv jsme věděli, že domácí mají rychlé a bojovné hráče, tak jsme s nimi měli problémy. Boleslav byla dvě třetiny lepším týmem. Pak jsme si o tom v kabině promluvili a udělali i nějaké změny v sestavě. Za třetí třetinu musím kluky pochválit, bohužel konec byl pro nás krutý, ale takový někdy sport bývá. Nicméně tak zkušený tým, jaký máme my, by závěr zápasu už měl do prodloužení dotáhnout."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články