Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Pardubice smetly hokejisty Vítkovic, Kacetl při premiéře vychytal nulu

Pardubice - Východočeši se po dvou porážkách v řadě mohou radovat z tříbodového zisku. Hokejisté Pardubic ve 24. kole hokejové extraligy zdolali na domácím ledě Vítkovice 3:0 a na dvanáctý Zlín ztrácí jeden bod. V dobrém světle se tak při své premiéře představil gólman Ondřej Kacetl, který udržel čisté konto. Pardubičtí zvítězili díky dvěma trefám útočníka Davida Tomáška, vítězství pak v závěru pojistil Tomáš Rolinek.

Radost hokejistů Pardubic
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Nula je skvělá, ale strašně si cením vítězství, to je pro mě mnohem důležitější. Týmová výhra mě vždycky nakopne a zvedne mi brankářské sebevědomí, vychytané čisté konto je už jen taková třešnička. Hlavně jsem chtěl, aby se vyhrálo za tři body. Kluci hráli jako tým a strašně mi pomohli," řekl Kacetl po utkání.

Urputný zápas už od počátku mnoho šancí nenabízel a první vážnější střelu vyslal až po pěti minutách Sloboda, ale brankář Kacetl jistě zasáhl. Domácí reagovali akcí čtvrté řady, Bartošák ale reflexivním zákrokem zneškodnil střelu Martina Kauta.

O chvíli později už ale kapituloval, když se v chumlu před brankou nejlépe zorientoval Tomášek. Pardubický centr, který se přesunul do první formace, mohl přidat na začátku druhé části při přesilovce další gól, ale proti byla tyč vítkovické branky. Hosté byli blízko vyrovnání při střele Baranky, kterou Kacetl divácky vděčným zákrokem schoval do lapačky. Dynamo postupně přebralo iniciativu, zejména díky přesilovým hrám. Dlouho se v nich ale soužilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Vítkovice

Po polovině zápasu hrály Pardubice ve výhodě čtyři na tři a chvíli také pět na tři. Vítkovice ale poměrně v poklidu držely těsnou ztrátu. Nemohoucnost v početních výhodách Dynamo zlomilo až chvíli před koncem druhé části. Rolinek z rohu přihrál přes brankoviště Tomáškovi, který navýšil vedení svého týmu. Vítkovice se snažily na začátku třetí části rychle snížit a dobré šance k tomu měli obránci Klok se Svobodou, ovšem ani jeden při ofenzivních výletech neuspěl.

Na druhé straně v dobré pozici pálil těsně vedle branky Rolinek. Vítkovice stále více otevíraly hru, ale až před jistě chytajícího Kacetla je domácí obrana nepouštěla. Okének v obraně navíc Dynamo v závěru využilo ke vstřelení pojišťující branky. Klimenta nahrál do jízdy Rolinkovi a ten dotlačil kotouč do branky. Další přečíslení domácích v podání Hubáčka či Schause už zůstaly nevyužity, nicméně tříbrankový náskok už Pardubice udržely.

24. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. D. Tomášek (P. Sýkora, Leduc), 39. D. Tomášek (Rolinek, Hubáček), 55. Rolinek (Klimenta). Rozhodčí: M. Petružálek, Lacina - Jiří Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. Diváci: 7531.

Sestavy:

Pardubice: Kacetl - Ščotka, Schaus, Čáslava, Nedbal, Bokroš, Leduc - P. Sýkora, D. Tomášek, Hubáček - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Panna, Redenbach, Mallet - F. Zadina, T. Kaut, M. Kaut. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Urbanec, Výtisk - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Tybor, O. Roman, Kurovský - D. Květoň, Hudeček, Szturc - Tomi, Illéš, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.

Hlasy trenérů po zápase  HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera:

Pavel Rohlík (Pardubice): "Věděli jsme, že Vítkovice nebudou pasivní, ale že budou chtít hrát aktivně a agresivně. Shodou okolností nás přestříleli, ale gól jsme dali my. Zápas jsme pak mohli zlomit při přesilovkách ve druhé části, ale bohužel jsme početní výhody vesměs promarnili. Zůstali jsme však trpěliví a zápas dotáhli do vítězného konce. Jsem rád za mužstvo i za brankáře Kacetla, který ukázal své kvality. Po nešťastné porážce od Boleslavi a prohře ve Varech jsme se snad zase vrátili na vítěznou vlnu."

Jakub Petr (Vítkovice): "Náš plán se zhroutil už v první třetině po deseti minutách. Chtěli jsme se soupeři dostat pod kůži agresivní hrou, což byla cesta, se kterou jsme v minulých zápasech slavili úspěch. Navíc pro naše mladé mužstvo je to jediná cesta. Byli jsme to ale paradoxně my, kdo hrál aktivněji a častěji střílel. Nevím, jestli to od Pardubic byla taktika, ale uspali nás a pak měli domácí jednu tutovku a hned dali gól. Ve druhé třetině to bylo podobné. Druhá část našeho plánu, a sice zůstat mimo trestnou lavici, se také nevydařila. Sice jsme většinu přesilovek ubránili, ale gól jsme dostali po zbytečném faulu v rohu hřiště. Proti tak zkušenému týmu je těžké se ve třetí třetině vzchopit ze stavu 0:2. Byla to pro nás lekce z produktivity." 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články