Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Liberecký Šimek pomýšlel na hattrick. Důležitější jsou ale tři body, říká

Třinec (Frýdecko-Místecko) - Obránce Radim Šimek se podílel na vítězství Liberce v Třinci 2:1 a potvrdil tak, že Slezané patří k oblíbeným soupeřům libereckého obránce. Dva góly vstřelil český reprezentant Ocelářům také ve vzájemných duelech v loňském extraligovém ročníku.

"Já nevím, kolik jsem tu odehrál zápasů, ale často jim tady dávám gól. Mně se tu hraje dobře. Nejen v té hale, ale i proti Třinci se mi hraje dobře. Osobně mi jejich styl vyhovuje. Nenahazují jen puky a nečekají pořád na něco, naopak hrají s pukem," řekl po utkání Šimek.

Čtyřiadvacetiletý reprezentační zadák nezáří jen proti Třinci, ale jeho formu už odskákaly i jiné týmy. Šimek dal v posledních třech kolech na obránce úctyhodných pět branek. "Dva byly do prázdné, ale i tak jsem rád, že to padá. Ještě víc mě těší, že jsme se teď rozjeli jako tým a šlape nám to. Teď to potvrdit se Zlínem doma a můžeme jet v klidu do Olomouce," plánoval Šimek.

Liberec podal v Třinci výkon hodný mistrů. Extraligového lídra po větší část utkání přehrával. "Opravdu výborný týmový výkon. Dobře jsme se na ně připravili, nic moc neměli, a to málo, co měli, pochytal Roman Will," hodnotil Šimek.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec přetlačil ve šlágru kola Třinec 2:1

Týmu prospělo, že po úterní Lize mistrů zůstal v Ostravě a ušetřil stovky kilometrů cestováním mezi Libercem a severem Moravy. "Já jsem si hodně odpočinul a přivítal jsem to. Nemuseli jsme pět hodin do Liberce a zase zpátky. Bodlo mi to i z toho důvodu, že mám od repre bloknutá záda. Máme výborné fyzioterapeuty, kteří mi to uvolňují, a dneska mi to uvolnili až moc," smál se Šimek.

Po dvou gólech uvažoval i o hattricku. "Napadlo mě, že bych to mohl dát zase do prázdné brány. A situace tam byla. Ale důležité jsou tři body do tabulky, osobní statistiky jdou stranou. Potěšilo mě, že při hře pět na pět jsme byli jasně lepší. Náš výkon mě prostě těší," zakončil Šimek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články