Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov zvítězil i v Plzni a slaví třetí výhru v řadě

Plzeň - Hokejisté Litvínova přehráli v desátém kole extraligy Plzeň 4:3 a radují se z plného bodového zisku potřetí v řadě. Chemici na západě Čech dvakrát dotahovali a po gólu Reichela šli do vedení před druhou přestávkou. Plzeňský Čerešňák sice srovnal na začátku poslední části, ale Černý rozhodl necelých sedm minut před koncem o triumfu Litvínova. Plzeň se nadále trápí, připsala si už čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů.

Domácím v sestavě chyběli tři obránci ze základní šestice, a tak se v úvodu dostali pod tlak Litvínova. Ten se štěstím přečkali a v osmé minutě se díky vyloučení Lukeše osmělili také směrem dopředu.

"Máme nějaké zranění, ale s tím se musíme vypořádat. Musí hrát ten, kdo je zdravý. Teď jsme v takové fázi, že soupeři padne gól skoro ze všeho. Je to hodně o hlavách," komentoval absenci Petra Kadlece, Davida Skleničky a Michala Moravčíka současný třetí nejzkušenější obránce Škody Peter Čerešňák.

Gólovou příležitost jim přineslo až zaváhání hostů ve středním pásmu, které při přečíslení dvou na jednoho potrestal v 16. minutě po přesné přihrávce Kubalíka pod horní tyč zakončující Kratěna. Hráči Vervy však odpověděli již po 49 sekundách, kdy chybu defenzivy Indiánů využil rozjetý Trávníček, jenž překonal gólmana Machovského povedeným bekhendovým blafákem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Litvínov

Na začátku prostřední části sice domácí nevyužili přesilovou hru, ale ve 25. minutě je dostala díky pohotové dorážce znovu do vedení nová posila z Komety Vondráček. V polovině utkání při další plzeňské početní výhodě už zachránila Januse jeho levá tyč po bombě Svobody. Poté ale převzali iniciativu lépe se pohybující hosté a Jurčík ve 32. minutě překvapivým nahozením z pravého rohu vyrovnal na 2:2.

Přesně minutu nato Hořava sice po samostatném úniku zamířil bekhendem jen do levé tyčky, do odkryté branky ovšem stačil na druhý pokus dorazit puk Reichel. Indiáni zareagovali na nepříznivý vývoj častější střelbou, Johnson však v dobré pozici pálil pouze do boční sítě. Vzápětí na druhé straně v podobné situaci selhal také Trávníček.

Severočechům zatrnulo krátce před druhou sirénou, kdy gólman Janus nepovedenou rozehrávkou trefil levou tyč vlastní branky. "Věřili jsme, že zápas už překlopíme na naši stranu. Dostali jsme sice nešťastný čtvrtý gól, ale zápas jsme si prohráli ve druhé třetině, pak už jsme to víceméně doháněli," prohlásil po utkání Čerešňák.

V úvodu závěrečné třetiny hosté ubránili oslabení a následně nebezpečně pálil z pravého kruhu nekrytý Černý. Ve 46. minutě Janus zbytečným faulem nabídl Plzni početní výhodu a Čerešňák ranou od modré čáry srovnal na 3:3.

O pět minut později mohl hostům vrátit vedení Martin Hanzl, jeho dorážku však vleže zastavil Machovský. Za chvíli se už druhý litvínovský útok radoval, když po rychlé kombinaci krásným blafákem upravil na 3:4 Černý. Domácí v závěru sáhli k power play, ale Severočeši je do šance nepustili.

Další pokus k nápravě bude mít Škoda v neděli v západočeském derby na ledě posledních Karlových Varů. "Je to i o hlavě, prohry o gól se nám opakují. Teď hrajeme ve Varech, ty se také trápí, tam je třeba bodovat a prolomit to," prohlásil odhodlaně Čerešňák.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. Kratěna (D. Kubalík, Slovák), 25. Vondráček, 46. Čerešňák (Kratěna, Johnson) - 16. Trávníček (M. Hořava, K. Reichel), 32. Jurčík (Gerhát, Válek), 33. K. Reichel (M. Hořava), 54. J. Černý (R. Hanzl, M. Hanzl). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 4076.

Plzeň: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Slovák, Kvasnička, Holý, Němeček - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Yellow Horn, Lev, Johnson - Vondráček, Koreis, T. Svoboda - Švarc, Hrnka, Schleiss. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Michal Straka (Plzeň): "První třetina od nás byla strašná a byli jsme po ní rádi za stav 1:1. Byl to od nás chaos bez pohybu. Od druhé třetiny jsme se zlepšili a dokonce stav i otočili. Bohužel jsme po dvou laciných gólech o vedení rychle přišli. Gól zpoza branky a další po špatném střídání se nám opakují. Ve třetí třetině jsme hru stáhli na tři lajny a k vyrovnání nám pomohla využitá přesilovka. Pak naši dva nejzkušenější hráči nesmyslně střídali, padl z toho rozhodující gól a jsme zase bez bodu. Kluci zápas až na tu hroznou první třetinu odmakali, ale sráží nás strašné chyby. Cítím na sobě veliký tlak, ale musím se s ním vyrovnat. Snažíme se tým co nejlépe připravit na každý zápas, chceme se z té situace vyhrabat."

Darek Stránský (Litvínov): "Do utkání jsme díky dobrému pohybu vstoupili dobře. Sice jsme inkasovali první, ale rychlým vyrovnávacím gólem jsme se dostali do hry. Ve druhé třetině jsme pak pomocí dvou slepených gólů dostali zápas na naši stranu. Ve třetí třetině se na nás podepsal plzeňský gól na 3:3 a soupeř měl snad sedm minut tlak. Poté ale zápas rozhodla jedna naše povedená akce a už jsme své vedení ubránili."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články