Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vyhraje Třinec i poosmé? Pardubice narazí na Kometu, Zlín na Spartu

Praha – Ve šlágru osmého kola extraligy bude vedoucí Třinec hájit ligovou neporazitelnost proti Chomutovu, který je zatím třetí. Oceláři jsou na startu nového ročníku ve formě a ztratili pouze bod. Desátý Litvínov se musí oklepat z výprasku v Brně (1:7), doma přivítá Vítkovice a v případě vítězství v základní hrací době může svého soupeře přeskočit. Přímý přenos utkání Litvínov–Vítkovice sledujte na programu ČT sport a našem webu od 17 hodin.

Oceláři doma Piráty pravidelně porážejí a na vlastním ledě vyhráli všech šest dosavadních vzájemných zápasů v extralize. "Chomutov je teď ve velké pohodě a bude si věřit. Myslím si, že to mužstvo je dobře doplněné a získalo hlavně velkou jistotu na postu brankáře. Ale i my jsme dobře do sezony vstoupili a budeme doma chtít pokračovat ve vítězné šňůře," řekl třinecký trenér Břetislav Kopřiva. Oceláři jsou kompletní, otazník visí jen nad startem Kanea.

Chomutovští ztratili přestřelku s Pardubicemi i přesto, že v utkání vedli 2:0 a 3:1. Jejich střelecká potence, díky níž stihli za sedm utkání nastřílet už 28 gólů, by se jim mohla hodit, neboť domácí dosud inkasovali celkem pouze sedmkrát. "Bude to hodně rychlé. Že Oceláři ještě neprohráli, to o něčem svědčí. Co hráč, to jméno. A zatím jim to šlape, takže to bude nesmírně těžký zápas," tuší útočník Michal Vondrka.

Je nám líto, video expirovalo.
Zápas s Chomutovem ukázal, že novým koučem Pardubic je Rohlík

Dynamo hraje v novém trenérském složení poprvé doma

Pardubice proti Brnu čeká slavnostní zápas s ohledem na premiéru pod novou moderní multifunkční kostkou. Pro mužstvo samotné je ale mnohem důležitější, že se pod vedením nového trenérského týmu v čele s koučem Pavlem Rohlíkem a šéftrenérem Vladimírem Martincem představí poprvé před svými diváky. A s velkou touhou po dalších bodech.

"Musí nám být jedno, zda se utkáme s Kometou Brno, Spartou nebo jinými soupeři. Věřím, že úterní znovuzrození týmu nám pomůže i v domácím zápase. Očekáváme, že přijde hodně diváků. Naším cílem je bodovat, naše propast je stále veliká. Zapracovali jsme na organizaci hry právě směrem k pátečnímu soupeři. Pokud budeme dodržovat taktiku, můžeme být konkurenceschopní," věří Rohlík.

Kometa má ve venkovních zápasech zatím stoprocentní úspěšnost. I díky vysoké úterní výhře nad Litvínovem bude v Pardubicích favoritem. "Vnímáme, že soupeř vyměnil trenéry a dokázal porazit Chomutov. Což se nepodařilo ani Spartě. Čekáme těžký zápas. Doufáme, že utkání zvládneme podobně jako nedávno v Karlových Varech," uvedl asistent trenéra Martin Pešout. Do sestavy by se měl vrátit uzdravený Vincour, na marodce zůstali jen brankář Čiliak a útočník Hynek Zohorna.

Olomouc na Liberec umí

Olomouc je poslední dobou proti Liberci na svém stadionu velice úspěšná a čtyřikrát z pěti případů slavila vítězství. Hanáci ale vědí, že to jsou jen čísla. "Po Třinci to je další soupeř z kategorie nejtěžších, i když zatím není úplně na špici. I když proti Třinci to na body nestačilo, budeme chtít na náš výkon navázat, hráčům nebylo moc co vytknout," řekl olomoucký trenér Zdeněk Venera.

Liberec se po dvou domácích duelech představí venku, kde se mu zatím daří lépe než pod Ještědem. V arénách soupeřů uhrál sedm z celkových 10 bodů. "Chybí nám hlad a větší dravost v zakončení. Musíme si uvědomit, že už je nová sezona, góly za nás nikdo jiný nedá. Musíme být důraznější, hladovější, více se tlačit do brány a začít dávat takové ty ošklivé branky, které v dnešním hokeji padají," nabádal útočník Branko Radivojevič.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Třinec

Odpočatý Zlín jede na Spartu

Sparta po návratu kouče Jiřího Kalouse k týmu ze Světového poháru utnula výhrou v Hradci Králové sérii tří proher. Teď ji čeká Zlín. "Zlín je v každém zápase nepříjemným soupeřem a páteční utkání určitě nebude výjimkou. Nám se povedlo zvítězit v Hradci, za což jsme rádi, protože tři body doprovázel i zlepšený výkon celého týmu. V tomto trendu bychom chtěli pokračovat i proti Zlínu," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták. K tréninku se vrátil kapitán Hlinka, jeho návrat do sestavy je ale zatím nejistý.

Berani měli kvůli dvěma odloženým zápasům dvanáctidenní extraligovou pauzu. "Nepotěšilo nás to, protože jsme vypadli ze zápasového rytmu. Sparta bude na domácím ledě, kde zatím odehrála jen jedno utkání, nepříjemným protivníkem. Je silná v útoku a moc gólů nedostává," řekl trenér Rostislav Vlach, jemuž bude chybět trojlístek zraněných Okál, Podešva a Roman Vlach.

Plzeň a Karlovy Vary se nadále trápí

Desátý Litvínov změří síly s osmými Vítkovicemi a v případě úspěchu může svého nejbližšího soka přeskočit. Ostravané dosud hráli venku pouze dvakrát a v jejich zápasech padly v základní hrací době celkem jen dva góly. V Litvínově podlehli v posledních pěti utkáních. Ale nedávnou výhrou na ledě do té doby stoprocentní Komety ukázali, že venku budou nebezpeční. Ostravským stále chybí Kucsera a Zdráhal, ale i střelecká produktivita. "Bohužel je to zatím náš dlouhodobý problém, i když na něm na tréninku neustále pracujeme," řekl vítkovický trenér Jakub Petr.

Plzeň – stejně jako její nejbližší soupeř Hradec Králové – zůstává za očekáváním; ode dna tabulky ji dělí dva body a dosáhla zatím na jedinou výhru. "Musíme makat dál v každém střídání. Prohráváme o gól, dostáváme smolné góly, ale nezbývá, než věřit, že se to otočí. Musíme koukat dopředu a moc se v tom nepitvat," uvedl brankář Matěj Machovský.

Předposlední Karlovy Vary třikrát za sebou prohrály. O ukončení nepovedené šňůry budou usilovat proti čtvrté Mladé Boleslavi, jež dokázala z posledních čtyř utkání vytěžit tři výhry a deset bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články