Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlín posílí Bořuta s Podešvou, Pardubice získaly tři hokejisty z Boleslavi

Praha - Se začátkem přestupového období v hokejové extralize dochází k řadě zajímavých přesunů mezi extraligovými kluby. Pardubice posílí hned trojice hráčů Mladé Boleslavi, vedle obránce Martina Rýgla i útočníci Michal Bárta s Tomášem Klimentou. Dres Zlína bude oblékat odchovanec Beranů Antonín Bořuta a také útočník Martin Podešva, oba přicházejí ze Znojma.

Antonín Bořuta
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Bořuta se vrací z týmu vicemistra mezinárodní ligy EBEL Znojma. Sedmadvacetiletý zlínský odchovanec hrál v klubu naposledy v sezoně 2010/11, poté oblékal dres Orlů. Výrazný podíl na úspěšném tažení Znojma měl také stejně starý Podešva. I vsetínský odchovanec oblékl dres Orlů poprvé v ročníku 2010/11. Defenzivu Zlína vyztuží Miroslav Blaťák, příchod mistra světa z roku 2010 oznámil klub už minulý týden.

Naopak obránce Patrik Urbanec míří do Vítkovic, Dalibor Řezníček bude hájit barvy Znojma. "U Řezníčka bylo znát, že potřebuje na určitou dobu změnit prostředí. Urbanec dal přednost víceletému kontraktu ve Vítkovicích," řekl jednatel klubu Patrik Kamas. Ve Zlíně nebude pokračovat ani útočník Filip Čech, jenž bude hrát za druholigový Vsetín. "Co se týká budoucnosti Jiřího Marušáka, vedeme určitou debatu a tento týden ji uzavřeme," uvedl Kamas.

"Ve spolupráci s trenérem Peterem Draisaitlem hledáme vhodné typy hráčů do našeho týmu, abychom jej posílili. Současná podoba kádru není konečná," uvedl generální manažer Pardubic Pavel Rohlík k trojici posil z Mladé Boleslavi.

Devětadvacetiletý Rýgl má na kontě přes 400 extraligových zápasů. "Peter Draisaitl projevil o Martina velký zájem, na základě získaných referencí jsme vstoupili do jednání a jsme rádi, že jsme jej získali," uvedl Rohlík.

Svými výkony v Mladé Boleslavi, která poprvé postoupila do semifinále play-off, vedení Pardubic upoutali i Bárta a Klimenta. "Michal Bárta je bruslařsky velmi dobře vybavený hráč. Tomáš Klimenta je přesně typem hráče, kterého jsme hledali. V předminulé sezoně získal 45 kanadských bodů, v té minulé táhnul Mladou Boleslav," uvedl Rohlík.

Již o víkendu vyšlo najevo, že v Pardubicích nebude pokračovat dvojice obránců Blaž Gregorc, Martin Štajnoch, kteří zamířili do Hradce Králové, nebo útočník Jakub Orsava. Ten v Dynamu hostoval z Třince a nově bude hrát za Mladou Boleslav.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články