Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec povede vedle Muchy i Dopita

Třinec - Hokejisté Třince povede trenérské duo. Desátý tým extraligy převzal Jiří Dopita a tým s ním nadále povede dosavadní kouč René Mucha. V roli asistenta končí Marek Malík, který se vrací do partnerského klubu Ocelářů Frýdku-Místku do druhé ligy. Mucha měl na starosti tým od poloviny listopadu, kdy rezignoval hlavní kouč Jiří Kalous i asistent Václav Varaďa. Dopita, ještě donedávna spolupracovník trenéra Zdeňka Venery v Olomouci, podepsal smlouvu do konce sezony.

Trenér Olomouc Jiří Dopita
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Dopita s Muchou vytvoří na lavičce úřadujícího vicemistra rovnocenný trenérský pár. Olympijský vítěz z Nagana prý nepřichází jako první kouč. "Úkol je jasný, pozvednout hru i výsledky," řekl mluvčí klubu Tomáš Želazko.

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa klubovému webu řekl, že rozhodování, zda přijme nabídku Třince, nebylo složité. Hlavní bylo, že nemá už žádné závazky v Olomouci. "Všichni moc dobře víme, že Třinec se nenachází tam, kde by měl být. Potenciál mužstva je obrovský, věřím, že se tým brzy nastartuje k lepším výkonům," řekl Dopita.

O stavu mužstva a příčinách nezdarů chce nejprve jednat hlavně s Muchou a dalšími lidmi z klubu. "Musíme si sednout a důkladně prodiskutovat, co tady nefungovalo, kde byly příčiny, že se mužstvu nedařilo. Času není mnoho, extraliga sice má kratší pauzu, ale hlavním úkolem bude dát mužstvu novou energii," podotkl.

Zaměřit se chce hlavně na zlepšení psychické pohody hráčů. "Po špatných výsledcích na mužstvu zřejmě leží deka, proto prvořadým úkolem bude, zvednout tým po psychické stránce. Na tuhle práci se samozřejmě moc těším, protože Třinec je v rámci republiky špičková organizace," řekl Dopita.

Ambiciózní Třinec sehrál pod vedením Muchy a Malíka, kteří nejdříve převzali Oceláře dočasně a pak u nich zůstali, deset zápasů a připsal si v nich jen tři výhry s celkovým ziskem 11 bodů. Klubové vedení řešilo neuspokojivé výsledky i zásahy v kádru: skončili útočníci Jakub Klepiš a Erik Hrňa, posilami se stali v minulých dnech obránce Tomáš Slovák a forvard Ján Sýkora, do kádru míří i Marcel Hossa.

Sedmačtyřicetiletý Dopita působil v posledních letech jako asistent trenéra v Olomouci, kterou vlastnil od května 2006, ale nedávno převedl celý svůj podíl na společnost OL-Hockey group. Jejím většinovým vlastníkem je další bývalý hokejista a asistent trenéra Olomouce Jan Tomajko.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Dopita se stal novým trenérem Třince

Dopitu k tomuto kroku vedla právě změna vlastních profesních plánů i dlouholeté spory s občanským sdružením Hockey Club Olomouc. Teď startuje olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa kariéru hlavního trenéra v extralize.

Vedle Třince se v této sezoně trenérská stráž měnila v dalších tří extraligových klubech. Hradec Králové začátkem prosince nahradil Petera Draisaitla Vladimírem Kýhosem, v polovině října v Pardubicích skončili Miloš Říha mladší a asistent Václav Baďouček a tým převzali Richard Král s asistentem Markem Zadinou. Krátce poté v Karlových Varech Peter Oremus vystřídal Karla Mlejnka, jenž se přesunul do role asistenta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články