Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Třinec pod dočasnými trenéry poprvé zvítězil, Litvínov posedmé v řadě prohrál

Třinec - I napotřetí se jim podařilo pod dočasným trenérským duem René Mucha - Marek Malík bodovat, až napotřetí ale dokázali Oceláři zvítězit. Třinec si cenné vítězství 4:2 připsal proti úřadujícímu mistrovi z Litvínova. Forma Severočechů je alarmující, obhájci titulu prohráli již v sedmém utkání v řadě a krčí se na posledním místě v tabulce. Vítězný gól navíc Třinec vstřelil ve vlastním oslabení, o jeho výhře rozhodl Kopecký. 

Utkání Třinec - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Vytrejdovaný útočník Tybor se v sestavě Třince pro drobné zranění ještě neobjevil, rozpadlo se i spojení nerozlučných hokejových "dvojčat" Adamský - Polanský a zprvu to Ocelářům neslo štěstí. Domácí se prosadili z první vážnější možnosti: Irgl v přesilové hře nabral v sedmé minutě rychlost na vlastní modré čáře a průnik po levém křídle zakončil přesným švihem. Asistenci si připsal Polanský, který nastoupil k jubilejnímu 700. utkání za Třinec.

Dál však střet posledních finalistů byl jen odvarem jarních bojů o titul a korespondoval s herní mizérií, kterou procházejí. Upachtěná bitva neměla atmosféru, šance a nebyla líbivá. Adamský, který se propadl až do čtvrté řady, po ojedinělé příležitosti zblízka nenavýšil třinecký náskok a trestat mohl Jánský, avšak i jeho dorážka proletěla těsně vedle tyčky.

Litvínov nakopla promarněná přesilovka před polovinou zápasu. Hosté i po ní zůstali v tlaku, a i když Kubát nájezd na Hrubce promarnil, třinecký odchovanec Pavlík pak dělovkou od modré čáry srovnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Litvínov

Náboj utkání dostalo až po druhém gólu Rákose, který ve 42. minutě zleva našlápl stejně jako Irgl a z navlas stejné parkety vymetl horní růžek za Janusem. Litvínov však rychle kontroval zásluhou Havlíčka, který skóroval dorážkou ze závaru.

Při kontroverzním vyloučení Hrni mistr mohl momentální výhodu zužitkovat v další přesile, ale zahrál ji tak zle, že Kopecký jednoruč dorazil za Januse Ruferovo nahození. Čtvrtým gólem pak definitivně rozhodl Dravecký. Hosté vyprodukovali tři minuty před koncem další kiks v obranném pásmu a slovenský útočník precizním blafákem zavěsil. 

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 7. Irgl (Polanský, Matuš), 42. Rákos (M. Doudera), 48. Kopecký (Rufer), 57. Dravecký (Matuš, Klepiš) - 36. F. Pavlík (Havlíček, Piroš), 45. Havlíček (Kubát). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Bryška, Zavřel. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4396.

Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Klesla, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera - Klepiš, Kopecký, Dravecký - Irgl, Matuš, Polanský - Rákos, Pllíhal, Svačina (30. Rufer) - Hrňa, M. Růžička, Adamský. Trenéři: Mucha a Malík.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, T. Pavelka, Baránek, F. Pavlík, Frolo - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, Gerhát - Smolka, Havlíček, Válek. Trenéři: Rulík, Weissmann a Šlégr.

René Mucha (Třinec): "I tohle utkání se dost podobalo těm předešlým dvěma. I dneska jsme se dostali do vedení, ale dvakrát jsme dostali vyrovnávací gól. Ale nakopl nás třetí gól v oslabení. Konečně bylo na hráčích cítit, že si věří, že by to mohli dotáhnout do vítězného konce."
Radim Rulík (Litvínov): "My jsme se drželi do rozhodujícího gólu, paradoxně v naší přesilovce. Trošku jsme podcenili situaci po vhazování a soupeř nás potrestal. Potom už bylo strašně těžké se vrátit a vyrovnat. Otevřeli jsme hru, ale už to na body nestačilo. Drželi jsme s Třincem krok, ale závěr jsme nezvládli." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy