Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Historický titul slaví v Litvínově tisíce lidí

Litvínov - Tisíce lidí slaví v Litvínově zisk historického hokejového titulu. Euforie zavládla na stadionu Ivana Hlinky, kde promítání rozhodujícího sedmého finálového zápasu sledovalo přes 1500 lidí, i v ulicích města. Klub nechal v předstihu vyrobit speciální mistrovská trička, která zaměstnanci a příznivci klubu oblékli bezprostředně po zápase.

Litvínov slaví extraligový titul
zdroj: ČT sport

Fanoušci, kteří dorazili na zimní stadion, hnali litvínovský tým k vítězství alespoň na dálku. Od prvních minut hlasitě povzbuzovali a atmosféra byla téměř k nerozeznání od té, jako by se zápas skutečně v Litvínově hrál.

Stadion ztichl ve chvíli, kdy třinecký Hrňa dostal v 46. minutě puk do litvínovské branky. Po neuznání gólu vypukl na stadionu potlesk a radost. Poslední minuty už fanoušci sledovali vestoje. Když v 53. minutě vstřelil Lukeš vedoucí gól, stadion byl u vytržení a z tribun se začaly ozývat první nesmělé pokřiky "mistři".

Fanoušci pak s napětím odpočítávali poslední minuty zápasu. Když 15 sekund před koncem potvrdil mistrovský titul druhým gólem Lukeš, vypukly na stadionu oslavy. Křik a vítězné pokřiky střídal radostný pláč. Fanoušci začali otevírat lahve se sektem, na stadionu sledovali rozdávání medailí.

Další stovky lidí slaví v restauracích a ulicích města. Zaměstnanci a příznivci klubu bezprostředně po skončení zápasu oblékli speciálně vyrobená trička s nápisem Mistři 2015. Mistrovský tým by měl do Litvínova dorazit v pátek nad ránem. Oficiální oslavy proběhnou v sobotu odpoledne na centrálním náměstí Míru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články