Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia porazila Olomouc až po nájezdech a stále ztrácí

Praha – V posledních vteřinách přišli hokejisté Slavie o tříbodové vítězství nad Olomoucí, když v čase 59:16 vyrovnal na 2:2 Tomáš Rachůnek. Pražané nakonec sice zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech, na svého soka však ze třetí příčky dvě kola před koncem ztrácí bod.

Tomáš Vlasák střílí rozhodující gól
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Slavia, která při dvoubodovém manku na svého soka potřebovala nutně uspět, byla v první dvacetiminutovce aktivnějším celkem. Hned v úvodu zápasu orazítkoval tyč za Vošvrdovými zády Čermák. Snaha domácích ale přinesla svůj efekt v končící 13. minutě, kdy se puk po Bednářově přihrávce dostal přes Šticha k Andresovi, jenž se tváří v tvář Vošvrdovi trefil parádně pod horní tyčku.

I poté se hrálo převážně v obranném pásmu Hanáků, na těsném vedení slávistů se však nic nezměnilo. Od druhé třetiny ale následoval scénář podobný většině domácích utkání Pražanů. Hra se vyrovnala a co více brzy bylo vyrovnané i skóre. Zkušený forvard Kucharczyk se dostal sám až před Furcha a chytře zakončil bekhendem po ledě. 

Ve 26. minutě po nepřehledné situaci ve Vošvrdově brankovišti kontrolovali sudí situaci s kolegou u videa, pokračovalo se však ve hře za vyrovnaného stavu. Olomoučtí získávali postupně navrch. Ve 34. minutě zahrozil svižnou ranou bez přípravy Laš, přesunující se Furch však stihl zakročit a uchránil svou branku od další pohromy.

Zkraje třetí třetiny byla hra neurovnaná a hodně rozkouskovaná. Slavii pomohla zpět do vedení velká porce štěstí: Bednářova bomba z kruhu pro vhazování se od zadního hrazení odrazila do Vošvrdova brankoviště, kde poskakující kotouč dokázal doklepnout Sklenář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Olomouc

Vyrovnání měli v závěru na holi Kucharczyk a po něm i Patera, který minul odkrytou branku. Kohouti se však přece jen dočkali velmi cenné trefy 44 vteřin před vypršením základní hrací doby. Po Škůrkově nahození od modré čáry byl ve správný čas na správném místě Rachůnek.

V prodloužení gól nepadl a došlo na nájezdy. Kucharczyk, Bednář a Marosz neuspěli, pak se ale precizně provedeným blafákem do forhendu prosadil Vlasák a Škůrek nedokázal odpovědět.

HC Slavia Praha - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0) Branky a nahrávky: 13. Andres (Štich, Bednář), 51. Sklenář (Bednář), rozhodující sam. nájezd Vlasák - 24. Kucharczyk (Laš), 60. T. Rachůnek (Škůrek, Marosz). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 2780.

Slavia Praha: D. Furch - A. Růžička, Štich, Valach, Knot, J. Novák, Kolařík, Šulc - Bednář, Vas, Sklenář - M. Čermák, Vlasák, J. Doležal - Stránský, Divíšek, Kolář - Babka, Andres, Holec. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

Olomouc: Vošvrda - Vyrůbalík, Staněk, Houdek, Skrbek, Škůrek, Ondrušek - Kucharczyk, J. Knotek, Laš - Matai, Patera, Buc - Zuzin, Herman, Řípa - R. Dlouhý, Marosz, T. Rachůnek. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články