Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Lener: Myslím, že Růžička by netrénoval Chomutov, pokud nepostoupí

Praha – Už nikdo asi nepochybuje, že reprezentační kouč Vladimír Růžička si v příští sezoně přibere k angažmá v národním týmu i roli klubového kouče. Poté, co ztroskotaly námluvy s Omskem v KHL, vypadá nejpravděpodobněji varianta, že se Růžička ujme Chomutova. Piráti ale stále zápolí v baráži o účast v příštím ročníku nejvyšší soutěže a Slavomír Lener upozorňuje, že Růžička by asi nevzal zavděk první ligou. Sám trenér však tvrdí opak.

Je nám líto, video expirovalo.
Lener: Věřím, že Jágr přijede a přijede v dobré formě

"Myslím si, že Vláďa by nešel do týmu, který nebude hrát nejvyšší soutěž, takže záleží, jak dopadne baráž," prohlásil šéftrenér Českého svazu ledního hokeje. Skutečností však je, že sám Růžička mluví jinak.

"Zda postoupí, nebo ne, na mé rozhodnutí nemá vliv. Něco jsem slíbil a to dodržím," prohlásil už dříve trenér národního týmu. Chomutovští Piráti jsou po sedmi ze dvanácti barážových kol v čele průběžné tabulky. Do extraligy postoupí první dva ze čtyř účastníků baráže. Na třetí Olomouc drží Piráti náskok pouhých tří bodů a účast v extralize tak zdaleka nemají jistou.

Růžička je specifický

Nad slunce jasnější se ovšem už nyní zdá skutečnost, že se Růžička v příští sezoně zhostí role klubového kouče (ať už v jakémkoliv celku). "My bereme, že Růžička je specifický, potřebuje víc zátahu. Vyříkali jsme si to. Prezident hokejového svazu Tomáš Král si s ním jasně vyložil karty na stůl a jsem přesvědčen, že on může zvládnout reprezentaci i klub," řekl Lener.

"Zažil jsem ho, když byl na MS v Praze mým asistentem a koučoval 'jenom' beky, a to pro něj bylo strašně málo. Bylo vidět, jak je nervózní, jak pořád potřebuje něco dělat. Potřebuje být v akci, potřebuje mít hodně práce na ledě, na střídačce a tak dále. Tato sezona byla pro něj neskutečně nevytížená, hodně ho znervózňovalo, že nemá práci. On potřebuje být denně v zátahu. On by nejradši trénoval dvě, tři mužstva. Vždyť na Slavii trénoval i žáky a dorostence," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články