Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Třinec zaskočil Spartu. Odvolal gólmana už ve 2. třetině a dal gól

Praha - Neobvyklý moment vrátil ve třetím semifinále extraligového play-off do hry hokejisty Třince. Na ledě Sparty prohrávali 0:2 a do šancí se přes pozorně pracující defenzivu Pražanů příliš nedostávali. I proto sáhli hostující trenéři na konci druhé třetiny k odvážnému tahu, když při dlouhé přesilovce čtyři na tři odvolali gólmana Šimona Hrubce a poslali do hry dalšího hráče. Risk jim vyšel a i díky tomu hráli Oceláři až do samého závěru o třetí bod v sérii, i když nakonec Spartě podlehli 1:4.

Třinečtí se však tímto riskem nepouštěli na neprobádané území. "Vyzkoušeli jsme to během základní části v Hradci a já jsem měl takový pocit, že to můžeme zkusit. Stav 0:2 se soupeřem, který nám toho moc nedává... Vsadili jsme to na jednu kartu," vysvětloval asistent trenéra Václav Varaďa. "Samozřejmě jsme mohli dostat branku a bylo by asi po zápase, ale vyšlo nám to a pak to bylo vcelku vyrovnané," doplnil Varaďa.

Odvážnému štěstí přálo navíc velmi rychle, útočník Jakub Klepiš skóroval již po 25 sekundách. "Kluci to sehráli spontánně, mnoho se v takové přesilovce nedá nacvičit a s otevřenou 'kasou' je to velký risk, ale ten nám vyšel a dostal nás zpátky do hry. Jsme za to rádi, kluci to sehráli dobře," ocenil Varaďa.

"Zkusili jsme to, vyšlo to. Hráli dobře dozadu, my jsme se nemohli dostat do nějakých super šancí. Potom jsme to zkusili a vyšlo nám to. Dali jsme dobrý kontaktní gól, pak jsme měli pár šancí, ale bohužel to tam nespadlo a prohráli jsme," litoval zadák Rostislav Klesla.

Třinecký kapitán s tahem trenérů souhlasil. "Bylo ještě hodně ze zápasu, neměli jsme moc šancí, nedostávali jsme se do tutových šancí. Trenéři vycítili, že při hře pět na tři to můžeme změnit. A ten tah vyšel," podotkl Klesla.

Sparta v dvojnásobném oslabení inkasovala, Pražané přesto odmítali, že by je neobvyklá situace nějak vykolejila. "Nic zvláštního mi hlavou neproblesklo, když jsem to viděl. Vím, že už to v sezoně hráli, takže překvapený jsem nijak nebyl. Určitě jsme nedostali gól proto, že bychom byli nějak v šoku," ujistil kapitán Sparty Tomáš Rolinek.

"Hlavně si myslím, že jsme měl tu střelu zblokovat a ten gól to nemusel být. Takže to beru spíš na sebe, protože přese mě navíc Filip Novotný neviděl," dodal Rolinek. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články