Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Filippi rozhodl "hnusný" zápas: Konečně jsem to vzal na sebe

Liberec - Tomáš Filippi se po individuální akci postaral o vítěznou trefu hokejistů Liberce v utkání proti Mladé Boleslavi. Dvaadvacetiletý útočník vyjel z rohu na pravý kruh a v čase 64:24 prostřelil brankáře Davida Ritticha. Bílí Tygři se tak radovali z teprve druhé výhry z posledních pěti zápasů, ale drží se díky ní po polovině základní části na desáté pozici. 

Radost Tomáše Filippiho
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Já už jsem tam v předchozím střídání měl podobnou situaci, nevystřelil jsem, ale nahrál jsem to a nic z toho nebylo. Tak jsem si řekl, že to vezmu na sebe, podařilo se mi vyjet a myslím, že gólman neměl moc šanci," řekl po utkání Filippi.

Divákům se hokej moc nelíbil, oba týmy ale bojovaly. "Já myslím, že to byl možná až hnusný zápas, upracovaný, bojovný. Ale bereme dva body, což je pro nás důležité. Na to, jak krásný zápas to byl, na to se nikdo za týden ptát nebude," doplnil Filippi.

V utkání si připsal při výhře 2:1 v prodloužení dva body za gól a asistenci. Byl ale také k některým situacím ze své strany kritický. "Dostal jsem dva tvrdé hity, myslím, že oba od Borise Žabky. Najel jsem si do něj jako patnáctiletý kluk a tak zkušený obránce, jako je Žabka, ví, co má v takových situacích udělat. Nechci tím říci, že jsem právě nejzkušenější hráč, ale tohle si musím pohlídat. Naštěstí to oba byly krásné, čisté hity, takže jsem to ustál. Být tam ruce nahoře, na hlavu, asi by to bylo horší," uvedl Filippi.

Gólman Ján Lašák inkasoval už v 83. vteřině utkání, ale pak už za svá záda nic nepustil. "Rychlý gól mnou neotřásl. Stále jsem si opakoval věci, které mi pomáhají, a věděl jsem, že musím dát klukům šanci na to, abychom získali nějaké body," prohlásil slovenský brankář, který přispěl k vítězství 24 úspěšnými zákroky.

"Každý brankář řekne, že je raději, když je v zápřahu. Dneska jsem řadu střel neviděl, musel jsem je hledat, navíc jich nebylo až tak moc. Neustále jsem se musel soustředit. Fyzicky jsme všichni dobře připraveni, je to pak hlavně o psychice, o tom soustředění," navázal Lašák.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Liberec - Mladá Boleslav: Filippi - 2:1 (65. min.)

Zřejmě nejlepší zákrok večera si připsal ve 30. minutě, kdy při přesilovce Bruslařského klubu vychytal Michala Mikulíka. "Myslím, že to byl zákrok, který mi hodně pomohl. Oddychl jsem si. Soupeř mi ale dal šanci tím, že střílel po ledě. Kdyby to zavěsil pod břevno, měl bych to mnohem těžší," řekl.

"A ještě jedna situace byla velice těžká. Nevím, kdo to střílel, ale zpoza branky mě trefil klasicky pod teploměr, puk mi vypadl a já už jsem se koukal do brány, protože jsem byl přesvědčen o tom, že to je gól. Naštěstí to bylo mimo. Jsem moc rád, že to kluci zvládli a bereme dva body," dodal Lašák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články