Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tři góly v první třetině nás srazily, litoval pardubický Nosek

Pardubice - Výbornou formu, která ho vynesla až do českého reprezentačního výběru, potvrdil pardubický útočník Tomáš Nosek i v derby proti Hradci Králové. Jednadvacetiletý centr první formace se podílel na všech třech gólech svého týmu, ale na bodový zisk to Pardubicím nestačilo. Hradec ukázal svou dominanci na venkovních hřištích a před vyprodanou arénou si připsal velice cennou výhru.

Zleva Tomáš Nosek a Marek Ďaloga z Pardubic oslavují vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Předchozí dvě východočeská derby vyhrál vždy domácí tým, tentokrát tak byli na řadě hokejisté Pardubic. Ti ale z nadějného úvodu gól nevytěžili, naopak sami dvakrát inkasovali. "Začali jsme dobře, prvních deset minut bylo z naší strany dobrých. Poté jsme ale dostali tři rychlé góly, a to nás srazilo," řekl po zápase Nosek, autor jedné branky a dvou přesných nahrávek.

Hosty nabyté vedení citelně povzbudilo a utkání dominovali. "Ve druhé třetině jsme snad měli jen tři střely na branku. Hradec hrál výborně, k ničemu nás nepustil. Hlavně ve středním pásmu to bylo znát, vůbec jsme se nemohli dostat k brance. My jsme naopak dělali zbytečné chyby," litoval neproduktivnější hráč Pardubic.

"Před třetí třetinou jsme si řekli, že už nemáme co ztratit. Sice jsme dokázali snížit na 3:5, ale na vyrovnání to už nestačilo. Mrzí to v každém zápase, ale tentokrát asi o trochu víc," přiznal Nosek, že ztráta v derby je bolestnější. Navíc když utkání přihlížela zcela zaplněná aréna. "Mně se hraje dobře, když je vyprodaná hala. Je to jen dobře pro hokej. Akorát je škoda, že jsme nevyhráli," dodal pardubický odchovanec.

Po zápase byl Nosek viditelně zachmuřený. "Abych řekl pravdu, tak jsem vůbec nechtěl jít mezi novináře. Nechtěl jsem říct něco špatného, vždycky jsem totiž hrozně naštvaný. Ale nemůžeme se v tom dlouho pitvat. V příštím utkání musíme předvést lepší výkon, a to po celých šedesát minut," plánoval Nosek před pondělním vystoupením v Chomutově.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Hradec Králové
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články