Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice ukončily sérii domácích nezdarů výhrou nad Kladnem

Ostrava - Hokejisté Vítkovic porazili v 16. kole extraligy Kladno 2:1. Střelcem rozhodujícího gólu se jedenáct minut před koncem stal Lukáš Kucsera a Vítkovice se díky jeho trefě na domácím ledě dočkaly na osmý pokus výhry v normálním čase. Brankář Ostravanů Daniel Dolejš ve svém druhém extraligovém startu dovedl tým ke druhému vítězství.

Utkání Vítkovice - Kladno
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vítkovice se v úvodní části snažily vstřelit první gól, ale zase je pronásledovala mizerná koncovka. Hosté se v úvodní desetiminutovce prakticky nedostali za půlku, ale Húževka po sóle nepřekonal Cháberu a Svačina z úhlu minul odkrytou bránu. Hosté se první šance dočkali v 10. minutě, Machač ujížděl sám na Dolejše, ale mladý vítkovický gólman si v domácí premiéře v náročné zkoušce poradil a bekhendovou střelu vykopl betonem.

Hosté výrazně zvýšili frekvenci střel až během přesilové hry před koncem první části, ale Dolejš vychytal Hlaváče i Douderu. Vítkovice po dvouminutovém martyriu v oslabení ihned kontrovaly Szturcem, který po rychlém protiútoku trefil z pravého křídla tyčku. Szturc si akci zrcadlově zopakoval i ve 26. minutě s tím rozdílem, že tentokrát odražený puk poslal do sítě Káňa a využitou přesilovkou poslal domácí do vedení. Vítkovice měly nadále navrch, jenže promarnily několik přečíslení a houževnatého soupeře nedokázaly setřást druhým gólem.

Rytíři naopak vytěžili z mála maximum a ve 37. minutě propadla Dolejšovi za záda škvírkou v pokleku Kaberleho střela z bezprostřední blízkosti. "Prošlo mi to někde od kalhot. Myslel jsem, že to mám, ale došouralo se to bohužel za brankovou čáru," řekl Dolejš. Hrdinou okamžiku se mohl ve 48. minutě stát kladenský odchovanec Burger, ale nájezd v oslabení nestihl zakončit podle svých představ.

Výhru tak Vítkovicím zařídil až mladík Kucsera, který se po rychlém kontru bez přípravy opřel do Valčákovy přihrávky a Chábera na jeho bombu nedosáhl. "Konečně nám taky jednou vyšlo zakončení z přečíslení tři na dva," řekl vítkovický trenér Roman Šimíček. Kladno při závěrečné power play domácím ještě pořádně zatopilo, ale Dolejš už žádný puk za záda nepustil a ve druhém extraligovém startu svůj tým dovedl ke druhé výhře.

"Dnešní zápas byl určitě těžší než páteční ve Varech, protože na mě nešlo moc střel. Ale bylo to znovu strašně těžké utkání. V závěru to tam hodně lítalo, ale naštěstí to lítalo všechno vedle. Kluci výborně brání," řekl Dolejš. "Druhá třetina nám moc nevyšla, ale v závěru jsme tam měli docela dost gólových situací. Myslím, že jsme hráli docela dobře, ale nedali jsme gól a na jeden se vyhrává těžce," řekl kladenský obránce Tomáš Kaberle.

Vítkovice Steel - Rytíři Kladno 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 26. J. Káňa (Szturc, Štencel), 49. Kucsera (Valčák, Dudáš) - 37. Kaberle (Patera, Machač). Rozhodčí: Mikula, Šír - Bryška, Lučan. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 4814.

Vítkovice: Dolejš - Štencel, M. Hruška, Sloboda, L. Kovář, Pastor, Kudělka, Dudáš, Bail - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa, M. Hlinka, Szturc - Kucsera, Valčák, Kolouch. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Kladno: Chábera - D. Růžička, Kaberle, L. Procházka, Doudera, P. Hořava, Jankovič, Černošek - Tenkrát, Patera, Machač - Hlaváč, Dragoun, Rudovský - Eberle, Kuchler, Havlíček - Strnad, Lukáč, Bajaruns. Trenéři: Vojta, Kopecký a Tatíček.

Roman Šimíček (Vítkovice): "První třetina byla vyrovnaná, opticky jsme asi měli víc šancí, ale s koncovkou se trápíme. Ve druhé třetině mělo utkání podobný vývoj, bohužel jsme inkasovali a v třetí třetině se nám konečně podařil dát gól ze situace tři na dva. Kluci do toho dali velké srdce a bojovnost a skákali do toho po hlavách. Celý ten obětavý výkon byl podpořen vynikajícím výkonem gólmana. Po domácích neúspěších jsme šťastní za výsledek 2:1."

Petr Tatíček (Kladno): "Soupeř nás zpočátku dostal pod tlak, ale pak jsme hru vyrovnali a byl to spíše takový boj. Domácí měli trošičku víc šancí. I ve druhé třetině byl soupeř lepší, dostal nás pod větší tlak, ale my jsme šťastným gólem vyrovnali. Domácí nám ale v závěru ukázali trošku větší um v koncovce, kdy vyřešili situaci tři na dva. V závěru jsme vytvořili tlak, bylo tam strašně střel, ale bohužel v koncovce nemáme štěstí. Bod jsme tu mohli uhrát."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články