Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Série Zlína na Spartě skončila i díky gólu v poslední sekundě

Praha - Gólová spolupráce Jana Buchteleho s Petrem Kumstátem v závěru druhé třetiny byla klíčovým momentem dohrávky 12. kola hokejové extraligy mezi Spartou a Zlínem. Kumstát po rychlém přečíslení a přihrávce od Buchteleho zvýšil čtyři desetiny sekundy před koncem druhé dvacetiminutovky na 3:1 pro Spartu a dvougólový náskok nakonec Pražanům k výhře stačil. Sparta porazila Zlín 4:2.

Utkání Sparta - Zlín
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Když jsem viděl, že hráči Zlína přeskočil puk a Honza měl rychlost, tak jsme šli dva na jednoho. On to udělal parádně. Byla to snová situace a jeho gól," uvedl Kumstát, který zakončoval prakticky do prázdné branky. A hned před Buchtelem symbolicky smekal přilbu na znamení obdivu.

Ani jeden z hráčů ale při akci netušil, jak málo času chybí do konce třetiny. "Naposledy jsem viděl, že tam bylo dvanáct vteřin. Podíval jsem se až po gólu. Siréna ale nehoukala, proto jsem hrál," řekl Kumstát.

Buchtele věděl, že puk přebíral v momentu, kdy do konce chyběly tři čtyři sekundy. "Přebruslil jsme obránce, naznačil střelu a viděl jsem Petra, tak jsem mu to poslal. Vedle tak úžasného hráče by mohl hrát i slepý. Výborně si tam najel, má čich na góly," uvedl Buchtele, kterého blížící se konec druhé části nestrašil. "Byl jsem v klidu," usmíval se.

Jejich spolupráci ocenil i obránce beranů Radim Tesařík, jenž byl jedním ze zlínských hráčů, kteří byli zrovna na ledě. "Zahráli to dobře. Taková chyba se nám ale nesmí stát. Puk byl u nás v rohu a bylo pět vteřin do konce. Kdybychom šli do třetí třetiny za stavu 2:1, bylo by to lepší," uvedl Tesařík.

Zlín přijel s výbornou bilancí, pětkrát za sebou na ledě Sparty vyhrál a osmkrát bodoval. Pražané naposledy berany doma v normální hrací době porazili ve čtvrtfinále play-off 2009. "Já jsem si to přečetl až dnes ráno v novinách. Až tam jsem zjistil, že tady Zlín vyhrál pětkrát za sebou. Tým je ale hodně nový. Co bylo, to bylo," řekl Kumstát, který je jedním z řady nových hráčů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články