Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slavia je novým vládcem extraligy, znovu zdolala Chomutov

Chomutov - Hokejisté Slavie v 50. extraligovém kole zkompletovali plný počet 12 bodů, které mohli v základní části získat proti Chomutovu. Po výhře 4:0 na ledě Pirátů, která byla pro Pražany již sedmou v řadě, se navíc svěřenci kouče Vladimíra Růžičky posunuli do čela tabulky, neboť Plzeň ztratila v Kladně. Domácí prohráli první domácí zápas od nástupu trenéra Jiřího Čelanského a zůstávají nadále poslední. 

Slávisté oslavují vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

V první třetině byl k vidění vyrovnaný hokej a množství šancí. Gól ale vstřelila jen Slavia v přesilové hře, když se po střele Alinče dostal puk ke Krenželokovi, jenž ho dorazil do prázdné brány. Z domácích měli největší příležitosti Důras, když z otočky minul bránu hostů, a Divíšek, jehož blafák ale Furch zneškodnil.

V průběhu druhého dějství padl opět jediný gól a byl opět do branky Chomutova. Kotouč putoval po ose Micka - Jelínek - Kadlec a právě u kapitána Pražanů také akce úspěšně skončila, když Kadlec doklepl do poloprázdné branky. Slavia v této třetině vytěžila z minima maximum, kromě gólu si totiž žádnou další vážnější příležitost nevypracovala. Chomutov naproti tomu nevyužil 100 sekund trvající přesilovku pět na tři, když jedinou větší šanci při ní měl Hruška, ale trefil jen boční síť. Hned po skončení přesilovky si vypracoval dobrou příležitost Zálešák, jenž se uvolnil přes obránce, ale brankáře Furcha nepřekonal.

Ve třetím dějství se Chomutovští ve snaze vstřelit gól a oživit své naděje na bodový zisk tlačili dopředu, čehož využili dobře bruslící hráči Slavie. Ve 46. minutě se dostali do přečíslení dva na jednoho a Poletín střelou pod horní tyčku zvýšil již na tříbrankový rozdíl. Asistenci si na této trefě připsal dokonce Furch.

Vzápětí se navíc prosadil Hertl, který střelou zápěstím vymetl přesně horní růžek Hanuljakovy branky. Tím definitivně rozhodl o osudu zápasu a další výhře svého celku, který v sezoně porazil nováčka čtyřikrát při celkovém skóre 17:2. 

Piráti Chomutov - HC Slavia Praha 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Krenželok (Alinč, Koma), 24. Kadlec (P. Jelínek, Micka), 46. Poletín (Klhůfek, Furch), 47. Hertl (Sklenář). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:4, navíc J. Stehlík (Chomutov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3801.

Chomutov: Hanuljak - Pavlas, Macháček, Palin, Bartejs, Rutta, J. Mrázek, J. Stehlík - Důras, Divíšek, Kubinčák - D. Hruška, Sikora, Hřebejk - Šagát, Zálešák, M. Procházka - Račuk, Kraft, Hromas - od 21. navíc T. Káňa. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Beck.
Slavia: Furch - Kadlec, Dresler, Kuboš, Holub, Koma, Kempný, Kolařík - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Skokan, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Jiří Čelanský (Chomutov): "Dnes nám zápas ukázal ve vší nahotě realitu. A samozřejmě jen my sami musíme hledat věci, které děláme špatně. Dnes nemáme moc věcí, za které se můžeme pochválit. Postupně se nám z toho vytratila i bojovnost, což nás mrzí."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Z naší strany to bylo pohodové utkání. Hra vypadala podle toho, že jsme někde jinde než Chomutov. Spokojenost panuje u nás i s gólmany; je to i jejich zásluha, že jsme tam, kde momentálně jsme."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články