Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v parahokeji mužů 2024 Kanada

Jihočeši ukončili sérii porážek výhrou na ledě Slavie v nájezdech

Praha - Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v 39. kole extraligy na ledě Slavie 2:1 po samostatných nájezdech a ukončili tak sérii pěti porážek. Duel rozhodl Tomáš Knotek. Slavia prohrála v domácím prostředí po čtyřech výhrách, i nadále se ale drží na čtvrtém místě tabulky.

Utkání Slavia - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Snaha o ukončení černé série začala z pohledu hostů dobře. V páté minutě zajistil Jihočechům vedení obránce Vydarený, který tak navázal na své dvě branky z předešlého zápasu. České Budějovice poté nevyužily první přesilovku, ve 13. minutě neuspěl proti brankáři Kopřivovi ani Kotalík a domácí vyrovnali. Vyloučení Dietze potrestal Žejdl, který dokázal prostřelit gólmana Jakuba Kováře. Slavia poté mohla v početní výhodě přidat další gól, nevyužila ale ani 76 sekund dlouhou výhodu čtyř proti třem.

Do druhé části vstoupili aktivněji hosté, dokázali si vytvořit převahu, brankově ji ale nevyjádřili. Nedokázali si totiž ani vypracovat výraznější příležitosti. Slavia čekala na svou šanci, která přišla ve 27. minutě. Obránce Kempný ale Kováře podruhé překonat nedokázal. Gólové momenty přišly až ve 40. minutě. Dej ale ve slibné pozici přestřelil, Růžičkova teč skončila také mimo.

Ve třetí části gólem neskončilo ani přečíslení Slavie, s Klhůfkovou střelou si pozorný Kovář poradil. Tři tisíce diváků se nakonec další branky v normální hrací době nedočkaly, zápas se tak musel prodlužovat. V nastavené pětiminutovce byla aktivnější Slavia, o vítězi duelu však přesto musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch byli nakonec úspěšnější hosté, když Kopřivu překonali Knotek a Šimánek. České Budějovice tak úspěšně zvládly nájezdy poprvé v sezoně.

Slavia Praha - HC České Budějovice 1:2 po nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Žejdl (V. Růžička ml., Kučný) - 5. Vydarený (Dej, Frühauf), rozhodující nájezd Knotek. Rozhodčí: Minář, Kalivoda - J. Svoboda, Horinek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 3 315.

Slavia: Kopřiva - Kolařík, Kempný, Kuboš, Dresler, Beňovič, Kučný, Šulc - P. Jelínek, Alinč, Krenželok - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan (21. Micka), Žejdl, Tomica - Stránský, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Jank, Vydarený, Frühauf, Kolarz, Dietz, Vráblík - Kotalík, Mertl, L. Kohn - Dej, Langhammer, L. Květoň - Suja, Knotek, Šimánek - Rousek, Červený, Švihálek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Josef Beránek (Slavia): "Bylo to bojovné utkání, ve kterém si obě mužstva ohlídala, aby neudělala chybu (v normální hrací době). Došlo to k penaltám, ve kterých byly úspěšnější hosté."

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Konečně jsme získali nějaké body, na které jsme museli dlouho čekat. Po pěti porážkách to nebyla jednoduchá situace, navíc ještě na Slavii. Jsme moc rádi, že si něco odvezeme. Byla to dřina, ale od nás se teď nic jiného nedá očekávat. Věřím, že to bude krok, který potřebujeme, který naší situaci otočí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články