Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pardubice chtějí opět vyměnit trenéra, oslovily Říhu

Praha - Vedení hokejistů Pardubic uvažuje o tom, že podruhé v sezoně vymění hlavního trenéra. V listopadu propustilo Pavla Hynka, který tým v minulé sezoně dovedl k triumfu v extralize, pod jeho nástupcem Mojmírem Trličíkem ale mužstvo v tabulce ještě kleslo a je mimo pozice zajišťující postup do play-off. Majitel klubu Roman Šmidberský pro iSport.cz uvedl, že již začal jednat s Milošem Říhou.

Miloš Říha
zdroj: Isifa autor: Eduard Erben

"Uvědomujeme si, že naše situace není dobrá a promýšlíme kroky, jak ji změnit. Výměna trenéra je jednou z možností. S panem Říhou proběhla schůzka, je tedy pravda, že jsme jednali," uvedl Šmidberský.

Podle neoficiálních informací byli Východočeši rozhodnuti udělat změnu na trenérském postu již po středeční porážce na ledě Karlových Varů. Nedošlo k ní zřejmě i proto, že Říha, který nedávno skončil na střídačce Petrohradu, zvažuje i nabídky z KHL. Hned několik tamních klubů v posledních dnech odvolalo hlavní trenéry, naposledy Ufa.

V minulých dnech čtyřiapadesátiletý Říha připustil, že by se do Pardubic rád vrátil. Východočeský tým trénoval již několikrát, naposledy v sezoně 2006/07. Poté odešel do Ruska, kde vedl Spartak Moskva, Atlant Mytišči a Petrohrad.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články