Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Philadelphia jako první postupuje do 2. kola play-off NHL

New York - Hokejisté Philadelphie, kteří si před dvěma týdny jako poslední zajistili účast v play-off NHL, se ve čtvrtek stali prvními postupujícími do druhého kola. V pátém utkání zvítězili na ledě New Jersey 3:0 a vyhráli celou sérii 4:1 na zápasy. Sezona tak skončila pro Patrika Eliáše, v němž by mohl získat český národní tým velkou posilu pro mistrovství světa. Na olympiádě ve Vancouveru byl Eliáš kapitánem reprezentace a kouč Vladimír Růžička o jeho služby stojí i pro nadcházející šampionát v Německu.

Hrozbu vyřazení naopak odvrátili hokejisté Ottawy, kteří zvítězili na ledě Pittsburghu 4:3 ve třetím prodloužení a snížili stav série na 2:3. Domácí Tučňáci v utkání nejprve prohrávali 0:2, pak otočili skóre na 3:2, Senátoři však v polovině třetí třetiny srovnali krok a vynutili si prodloužení. To se hrálo dlouhých 47 minut, než se prosadil Matt Carkner a rozhodl o tom, že série bude v sobotu pokračovat v Ottawě.

Jednoznačný průběh měl pátý zápas mezi San Jose a Coloradem. Žraloci na domácím ledě zvítězili 5:0 a ujali se vedení v sérii 3:2. O svém vítězství rozhodli třemi góly v druhé třetině, dvakrát se trefil jednadvacetiletý nováček Logan Couture, který polovinu sezony strávil na farmě v AHL. 

Příležitost získat postupový mečbol promarnili hokejisté Nashvillu, kteří v druhém domácím duelu prohráli s Chicagem 0:3 a stav série je nerozhodný 2:2. Dva góly Blackhawks vstřelil Patrick Sharp, brankář Antti Niemi si připsal 33 zákroků a druhé čisté konto v play-off.

Colorado Avalanche - San Jose Sharks
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články