Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Erat dvěma góly zařídil další výhru Nashvillu

Nashville (USA) - Hokejisté Nashvillu porazili v pondělním utkání NHL Detroit 3:1 a připsali si šesté vítězství v řadě. O triumf Predators se nejvíce zasloužil český útočník Martin Erat, jenž vstřelil dva góly a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Erat nejprve ve 22. minutě v přesilové hře zvýšil na 2:0, v 58. minutě pak přidal pojistku v podobě třetího gólu a uzavřel skóre. Predátoři se díky vítězství posunuli v Centrální divizi před svého pondělního soupeře.

Jedním gólem přispěl k výhře svého týmu také další český útočník Aleš Hemský, jehož Edmonton porazil Phoenix 4:0. Hemský, který byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, svým sedmým gólem v sezoně zvýšil v 12. minutě už na 3:0, a to pouhých sedm sekund poté, co jeho spoluhráč Sheldon Souray vstřelil druhou branku. "Je vždy skvělé dát dva góly tak rychle po sobě. Každý z toho pak čerpá, každému to dodá více energie," řekl bek Olejářů Ryan Potulny. Brankář Oilers Jeff Deslauriers zlikvidoval všech 36 střel a vychytal první čisté konto v NHL.

Velký podíl na výhře Ottawy v dramatické přetahované s Washingtonem měl domácí obránce Filip Kuba, který přispěl k výhře 4:3 v prodloužení hned třemi asistencemi. Zkušený obránce tak navázal na své skvělé představení ze sobotního utkání proti Buffalu, kdy nasbíral čtyři body za gól a tři finální přihrávky.

Frolík přihrával, Pittsburgh zvítězil

Čeští hokejisté o sobě dali hodně vědět také při utkání Floridy s Pittsburghem, na jehož konci se radovali hostující Penguins po výhře 3:2 v prodloužení. Domácí si také zásluhou jednadvacetiletého útočníka Michaela Frolíka vypracovali v polovině základní hrací doby dvoubrankový náskok. Frolík přihrál na obě branky Panterů a svou bilanci v sezoně tak vylepšil na 11 bodů ve 22 zápasech za pět branek a šest asistencí. Stav 2:0 trval i díky neprůstřelnosti gólmana Tomáše Vokouna až do 45. minuty, kdy snížil Pascal Dupuis.

Zápas však nakonec dospěl do prodloužení, neboť dvě a půl minuty před závěrečnou sirénou vyrovnal Michael Rupp. Přihrávku na jeho gól si připsal zadák Martin Škoula. Po 85 sekundách nastavení dostal čtyřminutový trest za vysokou hůl domácí Horton a hosté toho využili. V čase 63:07 rozhodl úspěšnou dorážkou Malkinovy rány Sidney Crosby, který dal teprve druhý gól za posledních 12 zápasů. Vokoun si připsal 42 úspěšných zákroků.

Tomáš Kaberle je druhým nejlepším nahrávačem

Nejvíce branek během pondělního programu zápasů měli možnost vidět diváci v Madison Square Garden v New Yorku, kde domácí Rangers přestříleli Columbus 7:4, a ukončili tak sérii tří porážek před vlastním publikem. Největší podíl na výhře Jezdců měli slovenský kanonýr Marián Gáborík a také bouřlivák Sean Avery; oba vstřelili po dvou gólech. Na první Gáboríkovi přihrál Václav Prospal.

Po první části hry (3:2) rozhodli Rangers o své výhře výbornou druhou třetinou, kterou vyhráli jasně 4:1. Na jejich výhře tak nemohl nic změnit ani jediný gól třetí dvacetiminutovky, který zaznamenal Jakub Voráček. Pro dvacetiletého českého mladíka šlo o šestou trefu v sezoně.

Další dvě gólové přihrávky si na své konto připsal obránce Tomáš Kaberle z Toronta, prohře 3:4 v prodloužení s New Yorkem Islanders však nezabránil. Kaberle má po 22. utkání sezony stejný počet asistencí a společně s útočníkem Ryanem Getzlafem je na druhé příčce mezi nejlepšími nahrávači celé soutěže. Na prvního Joe Thorntona ze San Jose ztrácejí oba tři nahrávky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články