Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fleischmann svým dalším gólem pomohl Washingtonu k výhře

New York - Hokejový útočník Tomáš Fleischmann po opožděném startu do NHL pokračuje ve skvělých výkonech. Ve středu pomohl Washingtonu jedním gólem k výhře 5:4 nad New York Islanders po samostatných nájezdech a bodoval už v šestém utkání za sebou. Ken Hitchcock se stal šestnáctým trenérem v historii NHL, který v soutěži odkoučoval tisíc utkání. Na jubilejní zápas ale nebude vzpomínat v dobrém, protože Columbus utržil debakl 1:9 s Detroitem.

Washingtonu se povedl raketový nástup do zápasu, když už po osmi vteřinách otevřel skóre Alexandr Sjomin, ale v sedmé minutě prohrával 1:3. To byl pro trenéra Capitals Bruce Boudreaua impulz k vystřídání gólmanů a Joseho Theodora nahradil Semjon Varlamov.

K obratu zavelel Fleischmann, jenž zmeškal úvod NHL kvůli krevní sraženině v noze. Ve 14. minutě se prosadil v přesilové hře a vstřelil už svůj šestý gól v sedmém zápase sezony. Ve druhé části na jeho trefu navázal znovu Sjomin a po něm i Eric Fehr. Washington ale také vedení neudržel a hosté vyrovnali v 58. minutě. O vítězi musely rozhodnout až nájezdy. Fleischmann byl jedním z 19 neúspěšných aktérů penaltového rozstřelu, který až v jedenácté sérii ukončil Chris Clark.

Columbusu chyběla bojovnost

Columbus podlehl Detroitu vysoko 1:9. U jediného gólu Blue Jackets si asistenci připsal český obránce Rostislav Klesla. "Hráli jsme bez zájmu a bez špetky bojovnosti proti skvělému soupeři. Přístup hráčů mě zklamal," uvedl trenér Hitchcock po největší domácí porážce Columbusu. "Soupeř nás vyškolil. Po jejich minulé porážce 1:5 bylo znát, že jsou odhodláni vyhrát. To jsem u nás postrádal," dodal Hitchcock.

K negativnímu klubovému rekordu spějí i hokejisté Caroliny. Doma podlehli Los Angeles 2:5 a připsali si už třináctou prohru v řadě. Hůře si vedli jen v roce 1992, kdy klub ještě sídlící v Hartfordu zaznamenal čtrnáct utkání bez výhry.

Ďáblové z New Jersey pokračují ve vítězné sérii

Hráči New Jersey zdolali Anaheim 3:1 a zvítězili už v šestém utkání za sebou. Úspěšná série je vynesla před Pittsburgh do čela Atlantické divize. Přitom sezonu zahájili Devils dvěma prohrami a hned se vyrojily pochybnosti, zda byl návrat defenzivně zaměřeného trenéra Jacquese Lemaira správným tahem. Vítězstvím v deseti z následujících dvanácti utkání tým kritiky umlčel.

V sestavě Devils dlouho chyběl český útočník Patrik Eliáš, jenž se zotavoval po operaci třísel. Proti Anaheimu si připsal druhý letošní start. "Musím ocenit všechny naše hráče, zejména mladé, kteří dokázali dobře využít své šance," prohlásil. I přes zdravotní zlepšení neví, zda nastoupí ve čtvrtek proti Pittsburghu.

Po zranění se vrátil i Aleš Hemský, který předchozí dvě utkání vynechal kvůli potížím s ramenem. Na ledě Buffala zaznamenal jednu asistenci, ale Edmonton prohrál 1:3. Ideální příležitost vyrovnat promarnili Oilers v závěru, kdy nevyužili pět minut dlouhou přesilovku a do prázdné branky pak inkasovali potřetí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články