Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Hokejová Sparta mění trenéry, Výborný jde do Budějovic

Praha – Vedení hokejové Sparty došla trpělivost a po neuspokojivých výsledcích i aktuálním 9. místě v tabulce dnes odvolalo trenéry prvního týmu Pavla Hynka, Františka Výborného i kouče brankářů Josefa Duška. Místo nich do pražského celku nastoupí David Volek a Miloš Holaň, gólmany povede dosavadní generální manažer klubu Petr Bříza. Výborný se již dohodl na novém angažmá na lavičce Českých Budějovic, kde od 2. listopadu nahradí dosavadního trenéra Jihočechů Jana Tlačila.

Hynek přišel do Sparty po úspěšné minulé sezoně, když dokázal vytáhnout Plzeň až na konečnou čtvrtou příčku. V roli hlavního kouče vystřídal Výborného, jenž se posunul na pozici asistenta, z níž naopak odešel na západ Čech Marian Jelínek. Nové trenérské dvojici se však s týmem vůbec nedařilo naplnit předpovědi, podle nichž měla být Sparta jednoznačným favoritem české nejvyšší soutěže.

Po 20 odehraných kolech patří Pražanům pozice ve středu tabulky a na první Třinec mají již patnáctibodovou ztrátu. "Bylo to pro nás těžké rozhodnutí. Chci za celý klub zvláště vyslovit velké uznání Františku Výbornému, nejúspěšnějšímu trenérovi v historii Sparty, který nás třikrát dovedl k mistrovskému titulu," uvedl prezident klubu Viliam Sivek v prohlášení.

Ve dvou zápasech do reprezentační pauzy povedou Mountfield sportovní manažer Jaroslav Jágr a Tlačilův asistent Milan Kupka. Klub to uvedl v oficiální tiskové zprávě. Právě s trápící se Spartou spojil jihočeský klub své kroky na oživení týmu. Přichází nejen Výborný, ale součástí jeho příchodu je i trejd slovenských obránců. České Budějovice získaly ze Sparty Stanislava Hudce, opačným směrem míří René Vydarený. Padesátiletý Tlačil vedl Jihočechy jako hlavní kouč teprve od začátku ledna, kdy nahradil odvolaného slovenského trenéra Ernesta Bokroše, kterému předtím od začátku sezony dělal asistenta. Na jih Čech, kde už působil jako hlavní kouč dříve, se vrátil po působení v Rakousku, Francii a ve Švýcarsku, kde před příchodem do Českých Budějovic vedl Ambri/Piottu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články