Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hejduk zařídil Coloradu výhru v penaltovém rozstřelu

New York - Český útočník Milan Hejduk rozhodl v sobotním utkání NHL ve druhé sérii penaltového rozstřelu o vítězství hokejistů Colorada 4:3 na ledě Detroitu. Před sezonou podceňovaný tým Avalanche uspěl ve čtvrtém zápase venku za sebou a vede Západní konferenci. Colorado v utkání s letošním finalistou Stanleyova poháru zabralo až v závěrečné třetině, když nejdříve ubránilo čtyřminutové oslabení a poté dotáhlo vedení Detroitu 2:0 a 3:2.

"Opravdu nás povzbudilo, že jsme zvládli dlouhé oslabení," řekl Cody McLeod, střelec dvou branek Avalanche, jenž si druhým gólem v zápase vynutil prodloužení. V nájezdech opět nejdříve skóroval Detroit, ale slovenský útočník Marek Svatoš vyrovnal a po něm se prosadil i Hejduk. Další dva pokusy domácích kryl Craig Anderson. "Myslím, že naše houževnatost byla klíčem k úspěchu," uvedl brankář Colorada, jenž loni soupeřil s Tomášem Vokounem o post jedničky na Floridě. Změna prostředí mu evidentně prospěla, odchytal všech osm zápasů a šestkrát dovedl tým k výhře.

Neúspěšný byl v nájezdech naopak Martin Erat, který ve třetí sérii neodvrátil porážku Nashvillu 2:3 ve Washingtonu. V dresu Capitals zářil Alexandr Ovečkin, autor obou tref týmu v základní hrací době, který se jako jediný prosadil i v penaltách, když si pohrál s brankářem Danem Ellisem."Nevím, jak to dělá. V některých případech, když vstřelíte dva góly a jmenujete se Alexandr Ovečkin, může to v brankáři vzbudit až přílišný respekt," prohlásil trenér Washingtonu Bruce Boudreaua. Kouče potěšil i fakt, že domácí diváci zasypali led tradičně kšiltovkami na oslavu třígólového večera Ovečkina, přestože ruská hvězda hattrick nezaznamenala.

Columbus je na vzestupu, Toronto se topí v krizi

V minulém ročníku se Columbus poprvé probojoval do vyřazovacích bojů a nyní prožívá nejlepší vstup do sezony v historii. V sobotu si hokejisté Blue Jackets poradili s Los Angeles 4:1 a připsali si pátou výhru v šestém zápase. Prvním gólem v sezoně se na výhře podílel Jakub Voráček, který v závěru střelou do prázdné branky zpečetil vítězství.

V opačné pozici jsou hokejisté Toronta, kteří stále usilují o první vítězství. Tentokrát doma podlehli New Yorku Rangers 1:4, připsali si sedmou letošní porážku a vyrovnali nejhorší start do soutěže v historii klubu ze sezony 1990/91. Stejně jako Toronto ještě v letošním ročníku nezvítězili New York Islanders, kteří doma prohráli se San Jose 1:4. Naopak jejich městský rival Rangers zvítězili v sedmi utkáních za sebou a společně s Pittsburghem jsou v čele soutěže.

Výsledky NHL:

Buffalo - Atlanta 2:4 (0:2, 1:1, 1:1), Toronto - NY Rangers 1:4 (0:1, 1:2, 0:1), Montreal - Ottawa 1:3 (1:1, 0:1, 0:1), New Jersey - Carolina 2:0 (0:0, 0:0, 2:0), NY Islanders - San Jose 1:4 (1:0, 0:2, 0:2), Washington - Nashville 3:2 po nájezdech (2:0, 0:2, 0:0 - 0:0), Detroit - Colorado 3:4 po nájezdech (1:0, 1:0, 1:3 - 0:0), Columbus - Los Angeles 4:1 (1:1, 1:0, 2:0), Pittsburgh - Tampa Bay 4:1 (2:0, 1:1, 1:0), Chicago - Dallas 3:4 (0:0, 2:3, 1:1), Phoenix - Boston 4:1 (1:0, 3:1, 0:0), Vancouver - Minnesota 2:1 (0:1, 1:0, 1:0), Anaheim - St. Louis 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články