Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Dvořák zajistil gólem v NHL vítězství Floridy

New York - Český útočník Radek Dvořák nasměroval Floridu v pátečním utkání NHL gólem v oslabení k výhře 4:2 nad hokejisty Philadelphie. Panthers v prostřední části dvakrát srovnali jednogólový náskok soupeře a v závěrečné třetině strhl Dvořák vedení na jejich stranu, když využil zaváhání Chrise Prongera na modré čáře a ze samostatného úniku skóroval.

Radek Dvořák
zdroj: Wikipedia

"Hlavním úkolem je v oslabení neinkasovat. Není naším cílem vstřelit gól. Pokud se to ale povede, je to vždy bonus pro každého hráče," prohlásil český útočník, který skóroval v početní nevýhodě už podruhé v sezoně. Stejný kousek se v tomto ročníku NHL podařil už jen jeho krajanovi Milanu Michálkovi. Na Dvořákův zásah navázal v závěru gólem do prázdné branky Steven Reinprecht, kterému asistovali Rostislav Olesz a Michael Frolík. Vítězstvím přerušili Panthers sérii čtyř proher, oč se zasloužil 25 zásahy i Scotty Clemmensen, který v brance Floridy poprvé v sezoně nahradil Tomáše Vokouna.

Další český gólman Ondřej Pavelec naopak mezi tyčemi nechyběl a 28 zásahy přispěl k výhře Atlanty 4:2 na ledě New Jersey. Dvaadvacetiletý kladenský rodák byl vyhlášen druhou hvězdou utkání a předčil svůj dětský vzor Martina Brodeura. "Byl jsem ohromen, že hraji proti Martinu Brodeurovi. Bylo to splnění mého snu. Když jsem vyrůstal, bylo New Jersey právě kvůli němu mým nejoblíbenějším týmem. Je to nejlepší brankář v lize," řekl Pavelec. Atlantu podržel zejména v první třetině, kdy zlikvidoval všech 15 střel Devils.

Kvůli chřipce chyběl Edmontonu lídr Aleš Hemský, s jeho absencí se však Oilers vypořádali a porazili na svém ledě Minnesotu 5:2. Českého útočníka, nejproduktivnějšího hráče Oilers v předchozích čtyřech sezonách, nahradili Dustin Penner s Gilbert Brule, kteří zaznamenali po dvou brankách. Bez svých ofenzivních hráčů se musela obejít i Minnesota, která postrádá zraněného Martina Havláta a Petra Sýkoru. Na obou gólech Wild se přihrávkami podílel Marek Židlický.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články