Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Brankář Pavelec dovedl Atlantu v NHL k výhře na ledě St. Louis

New York - Český brankář Ondřej Pavelec dovedl v NHL ve svém druhém letošním startu Atlantu k vítězství 4:2 na ledě St. Louis. Gólman, který při zranění Kariho Lehtonena plní úlohu týmové jedničky, předvedl 29 úspěšných zásahů a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Jedním ze dvou jeho přemožitelů byl Roman Polák, který v závěrečné třetině snížil na rozdíl jedné branky. Svým druhým gólem v utkání pak ale pojistil vedení hostů Ilja Kovalčuk. Pro ruského kanonýra to byly v soutěži zásahy s pořadovým číslem 300 a 301.

V zápase San Jose s Columbusem zazářil ve svém prvním startu před fanoušky útočník Dany Heatley, který se na výhře 6:3 podílel dvěma góly v prostřední části a v závěrečné třetině proměněným trestným střílením. Poprvé se v novém působišti v Minnesotě gólově prosadil český útočník Martin Havlát, jehož branka ale Wild k bodovému zisku nestačila. S Los Angeles nakonec Minnesota prohrála 6:3. Úspěch slavil také český útočník Aleš Kotalík, když přispěl jedním gólem k výhře New Yorku Rangers 4:3 ve Washingtonu.

Hůře si vedli další čeští hráči v zámořské lize. Útočník Phoenixu Petr Průcha nedohrál utkání v Buffalu. Českého hokejistu "sestřelil" v první minutě druhé třetiny domácí Patrick Kaleta, kterého následně vyzval na souboj Průchův krajan a spoluhráč z útočné řady Martin Hanzal. Buffalo nad Phoenixem vyhrálo 2:1. Bez obránce Filipa Kuby si Ottawa v domácím prostředí poradila s New Yorkem Islanders v prodloužení 3:2. V úvodu soutěže se musí s absencí českého hráče vypořádat i New Jersey. Útočník Patrik Eliáš podstoupil v polovině září operaci třísel a s týmem začal poprvé lehce trénovat tento týden. Devils udolali Tampu Bay na jejím ledě 4:3 po samostatných nájezdech.

V souboji dvou týmů, které sezonu odstartovaly na evropských kluzištích, zvítězil Detroit nad Chicagem 3:2. Nashville vyhrál s Coloradem 3:2, Philadelphia s Pittsburghem 4:5 a Edmonton - Calgary 3:4 po samostatných nájezdech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články