Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Karlovarská hokejová aréna hostí první velkou akci

Karlovy Vary - Česká hokejová reprezentace odstartovala další sezonu v Karlových Varech. Vybrala si k tomu prostředí, které ještě voní novotou. Svůj první zápas totiž odehrála v aréně, jejíž brány se otevřely teprve v červnu. Výstavba areálu přišla na víc než miliardu korun.

České hokejové hry se v rámci soutěže Euro Hockey Tour konaly vždy v dubnu, kvůli olympiádě se však letos přesunuly na září. A vůbec poprvé se tak velká sportovní akce koná v Karlových Varech. Podle mluvčího Českého svaz ledního hokeje Pavla Bárty je to především kvůli perfektnímu zázemí.

Karlovarská aréna je až do konce roku ve zkušebním provozu a potýká se s řadou drobných závad, podle organizátorů to ale na pořádání soutěže nemá vliv. "Řešili jsme drobnosti zejména v zázemí haly, divácké zázemí je zcela připraveno," řekl ředitel arény Zdeněk Sysel. Na poslední chvíli se do haly kupoval i nový odbavovací systém.

Největší problém je tak zatím omezená možnost parkování. Kapacita 270 míst nestačí a diváci musí využívat okolní plochy u hypermarketů. Na všechny větší akce však aréna zajišťuje MHD zdarma.

I přes velký zájem fanoušků je na některé zápasy ještě možné sehnat vstupenky. Zcela vyprodáno je už ale na nedělní zápas Česka s Ruskem, a to i kvůli velkému zájmu ruských turistů ve městě. České hokejové hry mají na programu o víkendu ještě čtyři zápasy. Vedle Rusů se Češi utkají také se Švédskem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články