Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hokejisté zahajují olympijskou sezonu, prvním soupeřem je Finsko

Karlovy Vary - Česká hokejová reprezentace dnes oficiálně zahájí olympijskou sezonu. Prvním soupeřem svěřenců trenéra Vladimíra Růžičky budou v Karlových Varech hráči Finska. Jejich souboj zahájí v nové KV Aréně České hokejové hry, první turnaj seriálu Euro Hockey Tour. Národní tým se na západě Čech připravuje od pondělí, kdy ale ještě na ledě netrénoval. Růžička má se svými asistenty Josefem Jandačem a Ondřejem Weissmannem k dispozici až na tři změny kádr, který původně nominoval. Ze zdravotních a technických důvodů vypadli Miloslav Hořava, Marek Kvapil a náhradník Lukáš Krenželok. Na jejich místa byli povoláni František Lukeš a Petr Vampola. Utkání českých hokejistů s Finskem začíná v 18:00 a přímým přenosem jej nabídne stanice ČT4 i portál ČT24.

"Doufám, že jsme se připravili dobře. Samozřejmě, že chceme vyhrát. Uvědomujeme si, že první zápas je důležitý, dobrý start do turnaje je vždy kladem," řekl kouč Růžička po dnešním tréninku. Již v úterý potvrdil, že do branky se postaví domácí Lukáš Mensator, v sobotu proti Švédsku bude chytat Jakub Štěpánek. 

Finští reprezentanti přiletěli do Česka v úterý a kouč Jukka Jalonen má k dispozici mezinárodně nezkušený tým s řadou nováčků. To však Růžičku příliš nezajímá, stejně jako v minulosti se soupiskou soupeře příliš neznepokojuje a soustředí se na hru svého celku.

Čeští hokejisté chtějí v Euro Hockey Tour uspět

"Nic speciálního jsem si nezjišťoval. V tréninku jsme se snažili zaměřit na obranu středního pásma, která by na jejich hru měla platit. A samozřejmě na přesilové hry a oslabení, které zápasy rozhodují," uvedl Růžička, jenž bude mít další pokus na ukončení nepříznivé série: více než šest let už totiž česká reprezentace nevyhrála ani jeden turnaj seriálu EHT. 

Příliš jej nevzrušuje ani fakt, že Česko dnes prakticky odstartuje olympijskou sezonu. "Je to tím specifické, ale olympiáda je zatím daleko. Pro nás je vše stejné jako na jakémkoliv turnaji," pousmál se Růžička, jenž by se vůbec nezlobil, kdyby pokračovala zatím krátká historie karlovarské KV Arény. Všechny zápasy zde zatím vyhrál domácí tým.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články