Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparta se před začátkem extraligy netají vysokými cíli

Praha - Hokejisté pražské Sparty budou na startu nové extraligové sezony patřit opět k největším favoritům soutěže. Vedení klubu se netají nejvyššími ambicemi, po týmu navíc vyžaduje, aby atraktivním pojetím dokázal přivábit do hlediště Tesla Areny co nejvyšší počet návštěvníků. Zásadní změny v kádru třetího týmu minulé sezony přes léto nenastaly, z postu hlavního kouče však povede Pražany nově Pavel Hynek.

Trenér Hynek si je dobře vědom, že pro Spartu jsou cíle nastaveny velmi vysoko. "Žádný konkrétní úkol jsem nedostal, ale myslím si, že ve Spartě jsou ty cíle a ambice každý rok stejné. Bez ohledu na ekonomickou situaci, kvalitu a šířku kádru. Já myslím, že to ke Spartě patří každý rok. Ty cíle musí být nejvyšší a jakékoliv jiné by byly alibismus," uvedl Hynek.

Na startu sezony posílí Pražany bývalá opora klubu Jaroslav Hlinka, velké pohyby v kádru ale nenastaly. "Ta zásadní změna se udála na brankářském postu, kde jsme angažovali Honzu Cháberu. Do obrany se nám vrací Jarda Mrázek, o místo v prvním týmu si během letní přípravy řekl mladý útočník David Tůma. Tým je konsolidovaný, podařilo se nám ho udržet pohromadě," shrnul Bříza.

Sparta se může opřít o sponzory a diváky

Jistou stabilitu zajistila Spartě nedávno uzavřená smlouva s LG Electronics. "V dnešní době v klubových rozpočtech zajišťují 75 až 80 procent peněz sponzoři. Podepsání dlouholeté smlouvy s novým partnerem je pro nás proto prvním velkým úspěchem," připomněl prezident klubu Viliam Sivek nelehké období ekonomické recese. "Přežít - to totiž bude jeden z hlavních úkolů extraligových klubů," dodal.

Příznivým faktorem je také zájem fanoušků. "Již nyní máme více prodaných permanentek oproti loňské sezoně, což vnímáme velmi pozitivně a svědčí to o soudržnosti a víře našich příznivců v mužstvo," uvedl Sivek. Věří zároveň, že se tým fanouškům za jejich důvěru odvděčí. "Chceme hrát atraktivní hokej, který bude bavit diváka, a od týmu ho také budeme očekávat," prohlásil Sivek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články