Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dominik Hašek po 20 letech trénuje s Pardubicemi

Pardubice - Hokejový brankář Dominik Hašek se může již definitivně cítit jako hráč extraligových Pardubic. Čtyřiačtyřicetiletý gólman se dnes premiérově připojil k týmu vedenému trenérem Václavem Sýkorou a začal se připravovat s novými spoluhráči. V prostorách východočeského stadionu se jako hráč absolvující letní přípravu objevil po dvaceti letech. "Všechno je pro mě nové, zajímavé. Tenkrát jsem začínal s klukama až na ledě," zavzpomínal Hašek.

"Myslím, že to je přesně (dvacet let). Pak jsem byl ještě v roce 1990 v Jihlavě," řekl Hašek novinářům po dnešním tréninku. V armádním klubu absolvoval sezonu 1989/90 a následně zamířil do zámoří. Před několika týdny nečekaně ohlásil svůj comeback do extraligy po roční přestávce mimo hokej.

Hašek už dostal přidělené místo v kabině. Rozhodl se také, že bude hrát s číslem devět, jako při svých extraligových začátcích. "Plánuji to tak. S třicet devítkou jsem hrál v NHL. Tady to bude stejné jako vždy," řekl Hašek.

Je nám líto, video expirovalo.
Dominik Hašek začal s přípravou na novou sezonu

Poprvé se dnes setkal i s Martinem Růžičkou, který by mu měl v sezoně krýt záda z pozice brankářské dvojky. "Když řeknu po pravdě, tak jsem nevěděl, který to je. Slyšel jsem o něm, ale nikdy jsme se neviděli," přiznal Hašek, jenž společně s Růžičkou dnes absolvoval přibližně čtyřicetiminutový speciální gólmanský trénink. "Bylo to dobré, zablbli jsme si na ploše, udělali pár rychlých pohybů...," pochvaloval si. Hašek se nyní bude s Pardubicemi připravovat týden "na suchu", poté se k mužstvu dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru opět připojí až při tréninku na ledě.

Brankářskou přípravu má v Pardubicích na starosti Jaroslav Landsman, se kterým se Hašek dobře zná. "Byl to můj spoluhráč v dorostu," uvedl člen Síně slávy českého hokeje. Landsman připravil speciální program, ale zasáhl do něj i samotný Hašek. S Růžičkou si vyzkoušeli jeho oblíbený baseball i nové cviky s basketbalovým míčem. Oba se poté zapojili do basketbalového zápasu s dalšími hráči, ve kterém se radovali z výhry. A předvedl se i Hašek, jenž patřil s šesti body k nejlepším střelcům.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články