Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Detroit je ve druhém kole, Brodeur vychytal nulu

New York - Hokejisté Detroitu prošli prvním kolem play-off NHL bez zaváhání a po čtyřech zápasech postoupili do další fáze vyřazovacích bojů. Obhájce Stanleyova poháru se však ve čtvrtečním utkání po třech jasných předchozích vítězstvích natrápil a uspěl na ledě Columbusu 6:5 až gólem Franzéna z poslední minuty. U vítězného zásahu si připsal asistenci český útočník Jiří Hudler, jehož střelu švédský hokejista dopravil do branky. S vyřazením Columbusu končí v NHL sezona čtyřem českým hokejistům - obráncům Janovi Hejdovi s Rostislavem Kleslou a útočníkům Jiřímu Novotému s Jakubem Voráčkem.

Philadelphie drží šanci na postup

Brankář New Jersey Martin Brodeur zlikvidoval v klíčovém pátém duelu všech 44 střel Caroliny a dovedl Devils k výhře 1:0, která v sérii znamená vedení 3:2 na zápasy. Kanadský gólman utkání dochytal, přestože mu způsobil krvavé zranění Chad LaRose, jehož brusle ho řízla do nohy těsně nad kotníkem. Brodeur získaným čistým kontem vyrovnal ligový rekord Patricka Roye s 23 vychytanými nulami v play-off. Jedinou branku utkání vsítil v přesilové hře David Clarskon, kterému asistoval Patrik Eliáš. 

Hokejisté Philadelphie odvrátili vítězstvím 3:0 na ledě Pittsburghu hrozbu vyřazení z letošního play-off a snížili stav série na 2:3. O výhru Flyers se zasloužil zejména brankář Martin Biron, jenž zastavil všech 28 střel soupeře a zaznamenal ve své kariéře druhé čisté konto v play-off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články