Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vokoun se stal podruhé v řadě první hvězdou utkání NHL

New York - Po čtvrteční vychytané nule zazářil český brankář Tomáš Vokoun i v pátečním utkání NHL a stal se podruhé za sebou první hvězdou zápasu. Dvaatřicetiletý gólman Floridy zlikvidoval 34 střel New Yorku Rangers a v penaltovém rozstřelu zastavil všechny čtyři nájezdy soupeře, čímž se výrazně zasloužil o vítězství Panthers 2:1. Jedinou branku Floridy v základní hrací době vstřelil Michael Frolík.

Tomáš Vokoun
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Další důležitou branku zaznamenal i slovenský útočník Richard Zedník, který ve čtvrté sérii nájezdů rozhodl o výhře Panthers. Po brance slovenského hokejisty ukončil zápas úspěšným zákrokem Vokoun, který v rozstřelu vychytal Žerděva, Näslunda, Dawese a Callahana. Florida nebodovala od Nového roku pouze ve třech z 18 odehraných zápasů a celkově v nich vybojovala 27 bodů. Tato efektivita je posunula již na sedmé místo ve Východní konferenci, o které se dělí s Buffalem.

V penaltové loterii byli úspěšní i hokejisté Buffala, kteří na svém ledě porazili San Jose 6:5. O výhru Sabres se přičinili i čeští hráči, když si jeden gól a asistenci připsal Aleš Kotalík a jeho spoluhráč Jaroslav Špaček zaznamenal jednu branku.

Utkání mezi Buffalem a San Jose začalo minutou ticha na počest obětí čtvrteční tragédie, při níž se zřítilo letadlo v Clarence, předměstí Buffala, a o život přišlo padesát lidí.

Český útočník Jakub Voráček pomohl Columbusu dvěma asistencemi k vítězství 3:2 nad Detroitem, který přišel o šestizápasovou neporazitelnost. Rozdílovou branku vsítil Jason Williams, jenž získal s Detroitem v roce 2002 prsten za triumf ve Stanleyově poháru.

Duely mezi New Jersey a Bostonem nabízí i přímý souboj Patrika Eliáše s Davidem Krejčím, dvěma nejproduktivnějšími českými hráči v NHL. V utkání, ve kterém Devils zvítězili 1:0 brankou Salvadora, se ani jeden neprosadil, a tak si v čele české produktivity i nadále udržel Eliáš před svým konkurentem náskok šesti bodů.

Jeden gól stačil k vítězství i hráčům St. Louis, kteří na svém ledě udolali Chicago 1:0. Rozhodující trefu si v úvodu třetí části připsal Brad Boyes a Chris Mason udržel proti hráčům Blackhawks druhou nulu za sebou.

Sedmizápasovou sérii proher protrhli hokejisté Montrealu v Coloradu, nejslabšího týmu Západní konference, kde zvítězili 4:2. Canadiens sice v zápase ztratili dvougólový náskok, ale definitivně strhl vedení na stranu kanadského týmu v 58. minutě Andrej Kosticyn. V dresu Montrealu vynechal první ze dvou zápasů Tomáš Plekanec, který obdržel trest za faul v předchozím utkání v Edmontonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články