Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

IIHF uložila ruskému hokejovému svazu pokutu 26 milionů korun kvůli kauze Fedotov

Disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace (IIHF) uložila Ruské hokejové federaci pokutu ve výši jednoho milionu švýcarských franků (zhruba 26 milionů korun) za to, že brankář Ivan Fedotov navzdory zákazu chytal v uplynulé sezoně KHL za CSKA Moskva. Ruská federace se proti trestu odvolá.

Ivan Fedotov
zdroj: USA TODAY Sports autor: Eric Hartline

Fedotova předloni v červenci, pět měsíců po začátku ruské invaze na Ukrajinu, zadržela ruská policie, protože se podle prokuratury vyhýbal vojenské službě.

Přestože po vydařené sezoně v KHL podepsal smlouvu s Philadelphií a měl se vydat do zámoří, byl odvelen za polární kruh.

Po návratu od námořnictva se upsal CSKA Moskva, kterému před narukováním pomohl vyhrát Gagarinův pohár.

IIHF však stříbrnému olympijskému medailistovi z Pekingu 2022 loni v srpnu zakázala chytat kvůli tomu, že porušil smlouvu s Philadelphií.

Sedmadvacetiletý gólman přesto absolvoval v KHL včetně play-off 49 zápasů. Na konci března CSKA oznámil, že s Fedotovem ukončil smlouvu.

Brankář se pak okamžitě připojil k týmu Philadelphie, za který ještě stihl nastoupit do tří zápasů NHL. V dubnu se rodák z Finska dohodl s Flyers na dvouleté smlouvě, která mu vynese 6,5 milionu dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články