Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Buchtele bude v extralize pokračovat v dresu Mladé Boleslavi

Novým působištěm útočníka Jana Buchteleho bude Mladá Boleslav. Dlouholetý hráč Sparty změnil v extralize klub po jedenácti sezonách, když mu vypršela smlouva.

Jan Buchtele
zdroj: ČTK / Profimedia

"Je to útočník platný na obou stranách hřiště. Umí velmi dobře zahrát přesilovky i oslabení. Přicházejí s ním velké zkušenosti," řekl sportovní manažer Bruslařského klubu Martin Ševc. Mladoboleslavská nabídka u Buchteleho dostala přednost před jinými zájemci.

"Věděl jsem, že ve Spartě už pokračovat nebudu, a tak jsem začal jednat s ostatními týmy. Přišlo mi, že Boleslav měla ze všech klubů ten největší zájem, takže jsem si vybral nabídku odsud," konstatoval rodák z Hradce Králové.

Buchtele přišel z Pardubic do Sparty v roce 2013 a odehrál za pražský celek přes 500 extraligových zápasů. Zatímco s Dynamem vyhrál v letech 2010 a 2012 titul, se Spartou získal dvakrát stříbro a třikrát bronz včetně letošního.

Působení u Pražanů proložil i dvěma krátkými angažmá v týmech KHL Jekatěrinburgu a Slovanu Bratislava. V extralize má na kontě včetně play-off 716 zápasů a 337 bodů za 184 gólů a 153 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články