Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Matthews se na 70 gólů nedostal. Kämpf na závěr základní části přidal dvě asistence

Ani dvě asistence Davida Kämpfa nepomohly Torontu k vítězství. Kanadský klub prohrál v závěrečném utkání základní části NHL na ledě Tampy Bay 4:6. Kämpfův spoluhráč Auston Matthews se neprosadil a útok na překonání hranice 70 gólů mu nevyšel: sezonu zakončil s 69 přesnými zásahy.

David Kämpf slaví se spoluhráči
zdroj: Reuters

O výhře Lightning rozhodl gólem a asistencí Nikita Kučerov, jenž navázal na den starý počin Connora McDavida a jako druhý hráč v sezoně a pátý v historii NHL nasbíral 100 nahrávek za sezonu. Ruský útočník se navíc výrazně přiblížil zisku Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče soutěže. Druhého Nathana MacKinnona sice čeká ještě jeden zápas, na Kučerova už ale centr Colorada ztrácí šest bodů.

Dosud jako poslední nasbíral 100 nahrávek za sezonu Wayne Gretzky v ročníku 1991/1992. Vedle něj se přes tuto hranici dostali už jen Mario Lemieux a Bobby Orr. "Je to pro mě mimořádné. Musím poděkovat spoluhráčům a trenérům, bez kterých bych se na takové číslo nedostal. Mám štěstí, že máme v týmu tolik skvělých hokejistů," uvedl Kučerov, jenž v sezoně nastřádal 144 bodů.

"Je to úctyhodný výkon," chválil ruského útočníka Brayden Point, jenž dal po jeho jubilejní sté nahrávce branku na 4:1. "Když Nikitu sledujete v tréninku, to neuvěřitelné číslo bodů, na které dosáhl, vás příliš nepřekvapí. Je za tím tvrdá práce, ale také obrovská herní inteligence," dodal osmadvacetiletý Kanaďan.

Kämpf v zápase s Lightning připravil první dvě branky Toronta. Poprvé se do statistik zapsal ve 14. minutě, kdy vyjel zpoza branky a mezi kruhy nabil Ryanu Reavesovi ke gólu na 1:2. Druhou nahrávku si český útočník schoval do 55. minuty, v níž se podílel na přesném zásahu T. J. Brodieho na 2:6.

Kämpfův spoluhráč Matthews zasypal gólmana Matta Tomkinse 12 střelami, ani jedna se však neujala a americký kanonýr zůstal těsně pod sedmdesátigólovou metou. Dvě největší šance měl Matthews ve druhé třetině, v níž nejprve jeho střelu do poloodkryté branky zblokoval Emil Lilleberg a o deset minut později se jeho pokus zastavil na horní tyči.

"Nebylo mi to souzeno. Jsem rád, že jsem o to mohl díky skvělé práci týmu zabojovat, ale nevyšlo to. Dost to pro mě znamenalo, ale už je to pryč. Přepnul jsem se do módu play-off a soustředím se na mnohem důležitější věc: týmový úspěch," řekl Matthews.

Maple Leafs v závěru zápasu snížili na 4:6, body je ale stála nevydařená prostřední dvacetiminutovka, ve které jim Tampa Bay odskočila na 5:1. Na jejich konečném pátém místě v tabulce Východní konference ale prohra nic nezměnila. Lightning jdou do play-off ze šesté pozice.

První místo v tabulce Západní konference si pojistil Dallas, který porazil St. Louis 2:1 po samostatných nájezdech. Hokejisté Stars s Radkem Faksou v sestavě zakončili sezonu s 113 body a o jediný bod zaostali za NY Rangers, vítězem Východu a nejlepším týmem celé ligy. Výhru nad Blues v závěrečném rozstřelu vystřelil Jason Robertson. Faksa nebodoval.

Vítězně se na vyřazovací boje naladili také hokejisté NY Islanders. Svěřenci Patricka Roye před startem série s Carolinou porazili Pittsburgh 5:4 a zaznamenali devátou výhru z posledních 11 zápasů. Konec sezony oslavili výhrou hokejisté Arizony. Coyotes s Karlem Vejmelkou na střídačce porazili Edmonton 5:2 a vyhráli třetí z posledních čtyř duelů.

Výsledky NHL:

Tampa Bay – Toronto 6:4 (2:1, 3:0, 1:3)

Branky: 4. Paul, 7. Kučerov, 27. Duclair, 38. Point, 38. Hagel, 52. Jeannot  14. Reaves (Kämpf), 55. Brodie (Kämpf), 57. Holmberg, 60. Tavares. Střely na branku: 32:39. Diváci: 19 092. Hvězdy zápasu: 1. Kučerov, 2. Tomkins, 3. Hagel (všichni Tampa Bay).

Arizona  Edmonton 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Branky: 3. O'Brien, 36. Maccelli, 45. Crouse, 55. Guenther, 56. Durzi  14. Carrick, 49. Foegele. Střely na branku: 24:30. Diváci: 4600. Hvězdy zápasu: 1. Crouse, 2. Guenther, 3. O'Brien (všichni Arizona).

Dallas  St. Louis 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky: 46. Marchment, rozhodující sam. nájezd J. Robertson  38. R. Thomas. Střely na branku: 37:27. Diváci: 18 532. Hvězdy zápasu: 1. Oettinger (Dallas), 2. Binnington (St. Louis), 3. Marchment (Dallas)

NY Islanders  Pittsburgh 5:4 (1:1, 2:2, 2:1)

Branky: 5. Nelson, 34. Cizikas, 40. Palmieri, 42. S. Bolduc, 55. Holmström  19. Rakell, 27. Malkin, 35. Puustinen, 51. Carter. Střely na branku: 32:41. Diváci: 17 255. Hvězdy zápasu: 1. Holmström, 2. Nelson (oba NY Islanders), 3. Carter (Pittsburgh).

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články