Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Česká legie v Bostonu znovu při síle. Zacha byl proti Pittsburghu první hvězdou večera

Skvělý večer má za sebou v NHL Pavel Zacha. Český útočník se stal první hvězdou utkání s Pittsburghem, v němž si připsal bilanci 1+1. Boston zvítězil 6:4, k čemuž přispěli i David Pastrňák, který přihrál na dvě branky, a Jakub Lauko (jedna asistence). V dalším ze zápasů David Rittich předčil Lukáše Dostála a dovedl Los Angeles k výhře 3:1 nad Anaheimem. San Jose nestačil gól Jana Rutty a podlehl doma Minnesotě 2:6.

Pavel Zacha dává branku
zdroj: Reuters

První branku zápasu vstřelil v Pittsburghu ve 29. minutě Jake DeBrusk a na něj navázal o čtrnáct sekund později z dorážky Zacha. Po české spolupráci zvýšil Kevin Shattenkirk na 3:1. Před gólem vybojovali puk v rohu kluziště Zacha s Pastrňákem, který přihrávkou od zadního mantinelu uvolnil obránce Bostonu. Zacha touto akcí překonal svůj bodový rekord v NHL z minulé sezony, na kontě má 58 bodů (20+38).

Pittsburgh, který bojuje o účast v play-off, snížil v dalším průběhu z 1:4 na 3:4. Morgan Geekie ale vstřelil v 55. minutě po přihrávce Lauka od zadního mantinelu pátý gól Bostonu. Při hře domácích bez gólmana zvýšil Danton Heinen na 6:3 po přihrávce Pastrňáka, který se zlepšil na 109 bodů (47+62). Poslední slovo měl Michael Bunting, který v zápase skóroval dvakrát.

Skóre otevřel v Los Angeles domácí útočník Pierre-Luc Dubois, který doklepl v přesilové hře u levé tyčky sražený kotouč do odkryté branky. V polovině zápasu zvýšil nahozením od modré čáry Matt Roy. Rittich přišel o čisté konto v 52. minutě, když je překonal Trevor Zegras střelou nad lapačku. Další drama odmítl Kevin Fiala v čase 57:42.

Rittich kryl 28 střel a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Český gólman pustil podruhé za sebou jen jednu branku a v obou případech inkasoval až v závěrech utkání. Dostál nezopakoval výkon z posledního startu, ve kterém před čtyřmi dny zneškodnil 37 z 38 pokusů Los Angeles. V odvetě chytil 25 střel.

Rutta se prosadil popáté v sezoně, když střelou od modré čáry vyrovnal v desáté minutě na 1:1. Minnesota definitivně zlomila odpor domácích ve 40. minutě, v níž udeřil Kirill Kaprizov dvakrát během 47 sekund a zajistil týmu vedení 5:2.

New York Rangers udolali v městském derby Islanders 3:2 po nájezdech a 54. výhrou vytvořili klubový rekord. Na dosah mají i zisk Prezidentského poháru, pokud ve zbývajícím utkání základní části porazí Ottawu. Poslední výhru řídil Artěmij Panarin, který v 56. minutě vyrovnal na 2:2 a rozhodl rozstřel. Na zaváhání Rangers čeká s jednobodovým odstupem Dallas, který v sobotu vyhrál 3:1 nad Seattlem.

Colorado utrpělo debakl s Winnipegem 0:7 a stejný stav platil už od 37. minuty. Oba týmy se spolu shodou okolností utkají i v prvním kole play-off. "Všechno bylo špatně," řekl stroze k zápasu útočník Colorada Nathan MacKinnon, který ztrácí v boji o vítězství v produktivitě základní části čtyři body na Nikitu Kučerova z Tampy Bay.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články