Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hradec podepsal smlouvu s McCormackem až do roku 2027

Obránce Graeme McCormack podepsal novou smlouvu s extraligovým Hradcem Králové, za který by měl hrát až do roku 2027. Kanadský hráč měl do února zastavenou činnost kvůli pozitivnímu dopingovému testu z play-off minulé sezony.

Graeme McCormack
zdroj: ČTK / Profimedia

"Nová smlouva Graema pro nás byla priorita, jelikož dva roky v našem dresu patřil vždy k nejlepším hráčům, zejména v loňské sezoně, kdy ovládl celkové bodování našich obránců. Zároveň patřil během obou ročníků i k nejlepším zahraničním obráncům v celé extralize," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Dvaatřicetiletý McCormack přišel do Hradce Králové v roce 2021 ze Slovenska a zařadil se mezi klíčové hráče Mountfieldu. Hned v první sezoně pomohl týmu k vítězství v základní části a loni k postupu do finále play-off.

V průběhu semifinálové série proti Vítkovicím měl stejně jako jeho spoluhráči Kevin Klíma a Martin Štohanzl pozitivní dopingový test. Následně jim Národní rozhodčí soud pro sport zastavil činnost na deset měsíců. Do extraligy se znovu zapojili v únoru. Antidopingový výbor České republiky se ale proti výši jejich trestů odvolal a žádá přísnější postih.

V aktuální sezoně McCormack odehrál zatím jen osm zápasů a připsal si jednu asistenci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články