Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rittich měl zachránit porážku Los Angeles. Branku ale nezavřel

Z českých hokejistů zasáhl do programu NHL pouze David Rittich. Jedenatřicetiletý gólman nahradil v brance Los Angeles Cama Talbota za stavu 0:3 a sám poté pustil dva góly z devatenácti střel při prohře 1:5 v Coloradu. Vegas i díky hattricku Jonathana Marchessaulta zvítězili na ledě New Yorku Rangers 5:2.

David Rittich
zdroj: Reuters

Colorado nasměroval k výhře Logan O'Connor, který vstřelil první dva góly zápasu a byl vyhlášen první hvězdou. Třetí branku přidal Nathan MacKinnon, který si připsal i asistenci a vystřídal v čele produktvity Nikitu Kučerova z Tampy Bay. Lídr Avalanche bodoval i ve 25. domácím utkání, což je druhá nejdelší série v historii od startu sezony. Rekord drží Wayne Gretzky se 40 zápasy.

Kevin Fiala snížil ve 27. minutě, ale to bylo ze strany Los Angeles vše. Colorado rychle kontrovalo a Josh Manson překonal Ritticha střelou z pravého kruhu k bližší tyči. Na začátku třetí třetiny využil bleskově přesilovou hru Cale Makar, jehož střelu od modré čáry si srazil do vlastní sítě Drew Doughty.

"Začali jsme dobře, ale dostali jsme pár gólů z větší vzdálenosti a to nás srazilo," uvedl trenér Los Angeles Todd McLellan a vysvětlil tím, proč sáhl ke změně v brankovišti. "Vypracovali jsme si také šance a mohli se vrátit do zápasu, ale nepodařilo se. Otáčet utkání proti tomuhle týmu je těžké. Ale většinu zápasu jsme drželi krok a hráli vyrovnanou partii," doplnil.

Rittich má v této sezoně solidní statistiky – po devíti utkáních má průměr inkasovaných branek pod dvě celé (1,86) a chytá s úspěšností zásahů 92,7 procenta.

Vegas sice ztratilo v první třetině vedení 1:0, ale na začátku prostřední části odskočilo dvěma zásahy během 46 sekund na 3:1. Marchessault přidal ve 43. minutě čtvrtý gól týmu a po snížení Rangers zpečetil výhru i hattrick trefou do prázdné branky. U všech tří gólů mu asistoval Ivan Barbašev. Hostům stačilo k výhře 20 střel, zatímco jejich brankář Adin Hill zastavil 36 pokusů domácích.

Rangers postrádají v sestavě od začátku listopadu Filipa Chytila, který v pátek trénoval poprvé s týmem po zranění. Nastupoval v bezkontaktním dresu, ale vrátily se mu problémy, které ho už téměř čtvrt roku nepustily do hry. Led opustil za asistence spoluhráčů.

"Je to samozřejmě těžké sledovat," povzdechl si trenér Rangers Peter Laviolette ke stavu českého útočníka. "Je to dobrý mladý hráč a je důležitou částí našeho týmu," podotkl. Podle spekulací se Chytil potýká s následky otřesu mozku.

Sam Reinhart potvrdil výbornou formu i v Pittsburghu, kde rozhodl rozstřel a zařídil výhru Floridy 3:2 po nájezdech. Druhý nejlepší střelec soutěže skóroval i v základní hrací době a jeho 36. gól sezony byl dlouho vítězný, ale 42 sekund před koncem vyrovnal Jevgenij Malkin. Reinhart nasázel polovinu svých branek v ročníku v posledních 16 utkáních a na vedoucího Austona Matthewse z Toronta mu chybí tři trefy.

Seattle podlehl na svém ledě St. Louis 3:4 v prodloužení, přestože vedl v druhé třetině 3:1. Na obratu se podílel dvěma góly a asistencí Pavel Bučněvič.

Výsledky NHL:

NY Rangers – Vegas 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Branky: 7. Wheeler, 59. Kakko  25., 43. a 60. Marchessault, 6. Rempal, 24. Kolesar. Střely na branku: 38:20. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Marchessault, 2. Hill, 3. Barbašev (všichni Vegas).

Pittsburgh – Florida 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 – 0:0)

Branky: 2. Guentzel, 60. Malkin  32. a rozhodující sam. nájezd Reinhart, 5. Rodrigues. Střely na branku: 37:31. Diváci: 18 188. Hvězdy zápasu: 1. Reinhart, 2. Bobrovskij (oba Florida), 3. Malkin (Pittsburgh).

Colorado – Los Angeles 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)

Branky: 8. a 15. L. O'Connor, 19. MacKinnon, 32. Manson, 41. Makar  27. Fiala. Střely na branku: 31:27. David Rittich chytal za Los Angeles od druhé třetiny, inkasoval dvě branky z 19 střel a úspěšnost zásahů měl 89,5 procenta. Diváci: 18 131. Hvězdy zápasu: 1. L. O'Connor, 2. MacKinnon, 3. Georgijev (všichni Colorado).

Seattle – St. Louis 3:4 v prodl. (1:1, 2:1, 0:1 – 0:1)

Branky: 11. Dumoulin, 24. Bjorkstrand, 36. Tolvanen  42. a 64. Bučněvič, 8. Sundqvist, 36. Thomas. Střely na branku: 36:18. Diváci: 17 151. Hvězdy zápasu: 1. Bjorkstrand (Seattle), 2. Bučněvič (St. Louis), 3. Dumoulin (Seattle).

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články