Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Rusové neprodloužili vítěznou sérii, zastavili je Švédové

Stockholm – Ruští hokejisté neprodloužili svoji sérii dvaceti dvou vítězství v řadě. Ve svém úvodním zápase na Švédských hrách prohráli s domácím týmem 3:4. Švédští reprezentanti o svém druhém úspěchu v letošní Euro Hockey Tour rozhodli zejména v první třetině, v níž vstřelili tři branky.

Ruští hokejisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Švédové skvěle zahájili utkání. Již ve druhé minutě překonal ruského brankaře Barulina Švéd Tjärnqvist a předznamenal vydařenou první třetinu svého týmu. Krátce po něm přidal v přesilové hře druhý gól Widing a přesto, že Rus Suglobov také v početní výhodě snížil na 2:1, poslední slovo v úvodním dějství měli opět svěřenci trenéra Gustafssona. Na 3:1 zvýšil po šestnácti vteřinách dvojité přesily Kenny Jönsson.

Rusové, kteří v posledních sezonách Euro Hockey Tour jasně dominují, však nerezignovali a ve druhé dvacetiminutovce se jim podařilo snížit. Při své reprezentační premiéře se prosadil Rybin. Ve třetí části ale Švédové získali dvoubrankové vedení zpět a vítězství již ubránili.

I poslední dvacetiminutovka byla dramatická. Saprykin nejprve snížil, Weindhandl neproměnil trestné střílení a Rusové následně nevyužili ani minutu a 43 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři. Světoví šampioni nedokázali vyrovnat ani při závěrečném náporu a power play. I přes porážku ale stále Euro Hockey Tour kralují.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články