Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Palát vítězství ve Zlaté hokejce neobhájí, schází ve finálové desítce

Zranění zkomplikovalo hokejovému útočníkovi Ondřeji Palátovi sezonu a zapříčinilo také to, že neobhájí prvenství v anketě Zlatá hokejka. Forvard New Jersey nepostoupil do finálové desítky. Mezi deseti kandidáty naopak nechybí hvězda Bostonu David Pastrňák, jehož pětileté kralování loni Palát přerušil.

Ondřej Palát v utkání s Coloradem
zdroj: USA Today Sports autor: Ron Chenoy

Do top ten společně s Pastrňákem postoupili Roman Červenka (Rapperswil-Jona), Tomáš Hertl (San Jose), Filip Hronek (Detroit/Vancouver), Filip Chytil (New York Rangers), David Krejčí (Boston), Dominik Kubalík (Detroit), Martin Nečas (Carolina), Vít Vaněček (New Jersey) a Pavel Zacha (Boston).

Mezi deseti nejlepšími figuruje stejně jako loni osm útočníků, jeden obránce a jeden brankář. Devět nominovaných hráčů nastupuje v NHL a jeden v nejvyšší švýcarské soutěži. Stejně jako před rokem v desítce chybí zástupce české extraligy. Z deseti nynějších kandidátů dokázal anketu vedle Pastrňáka vyhrát jen David Krejčí v roce 2013.

Oproti prvnímu kolu nastala v elitní desítce jediná změna. Nejlepší střelec nedávného mistrovství světa Kubalík vystřídal brankáře Karla Vejmelku, který obsadil 11. místo. Dvanáctý je obránce Radko Gudas z Floridy, jediný český zástupce ve finále Stanleyova poháru. Palát, který část sezony ze zdravotních důvodů vynechal, skončil šestnáctý. Alespoň jeden hlas získalo 54 hokejistů.

Slavnostní vyhlášení ankety se uskuteční 29. června.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články