Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hokejovou Ligu mistrů vyhrál Curych, v odvetě smetl Magnitogorsk

Rapperswil (Švýcarsko) - Hokejisté švýcarského týmu Curych Lions opanovali Ligu mistrů. Po úvodní remíze 2:2 v ruském Magnitogorsku si celkové vítězství v soutěži zajistili dnešní výhrou nad Metallurgem 5:0. Švýcarský mistr z minulé sezony získal vedle trofeje Silver Stone i finanční prémii milion eur (asi 27 milionů korun), Magnitogorsk se musí spokojit s polovinou. Curych si navíc zahraje Victoria Cup s vítězem NHL.

Lions vstoupili do zápasu náporem, vyloženou šanci si však nevypracovali. Magnitogorsk, v jehož sestavě nechyběli čeští hokejisté Kudrna, Marek a Rolinek, poté začal pomalu zvedat hlavu a měl puk častěji ve své moci. V sedmé minutě pálil z dobré pozice Kudrna, těsně však minul levou tyč svatyně domácího gólmana Sulandera. Následovala přesilovka ruského týmu, vůbec první v utkání, ale skončila bez úspěchu.


Nejrušněji bylo v úvodní třetině v její závěrečné pětiminutovce. Nejprve zachránila hosty levá tyč za zády brankáře Proskurjakova po střele Wichsera, na druhé straně Marek sice svižnou ranou rozvlnil síť, ale pouze z boku branky. V 18. minutě už však většina fanoušků ve vyprodané hale jásala. Od modré čáry vypálil Pittis, Proskurjakov kotouč pouze vyrazil a Down už měl snadný úkol trefit prázdnou klec.

Curych odolával i ve druhé třetině 

Druhá dvacetiminutovka byla obrazem hry dost podobná té první. Oba týmy hodně bruslily, ale do šancí se příliš neprosazovaly. A když už, pozorní brankáři si dokázali poradit jako například Sulander ve 27. minutě, kdy se před něho výtečně proháčkoval Zavaruchin. Šance domácích přišla ve 34. minutě po zbytečném Markově vyloučení. Wichser nastřelil na hraně brankoviště postaveného Sejnu a od něho se kotouč odrazil do branky. Hosté mohli zkorigovat skóre v závěru, kdy měli 71 vteřin přesilovku pět na tři, jenže jim chyběla přesnější střelba a Curych odolal bez úhony.


Do závěrečného dějství nastoupil Magnitogorsk plný elánu a touhy po vyrovnání, ale Curych bránil velmi pozorně a nepouštěl hosty do bezprostřední blízkosti Sulanderova brankoviště. Ve 47. minutě byl ve slibné pozici Rolinek, svým bekhendovým zakončením však strážce domácí klece překonat nedokázal. Chvilku na to musel naopak na trestnou lavici Čistov a přišlo definitivní razítko na vítězství týmu, který překvapil celou Evropu. Od modré čáry vypálil Seger a bylo to 3:0.

Domácí dohrávali v euforii, hosté rezignovali

Zatímco domácí dohrávali v obrovské euforii a vyprodanou Diners-Club Arenou obíhaly mexické vlny, hosté zcela rezignovali. Necelou minutu po třetí brance zvýšil Alston a pátý gól nadělil Metallurgu před dlouhou cestou domů v 58. minutě ještě Trudel. Curych v závěru bez potíží strážil Sulanderovo čisté konto a zvítězil překvapivě vysoko 5:0. Sulander byl poté vyhlášen jako nejužitečnější hráč play off.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články